Avram Iancu atacă din nou Canalul Mânecii: „Voi înota pentru Cumințenia Pământului”

avram-iancu-1

Petroșeneanul Avram Iancu se pregătește pentru o nouă încercare de a traversa înot Canalul Mânecii, la sfârșitul lunii iulie, acesta afirmând, pentru Agerpres, că prin gestul său dorește să se implice și în campania de strângere de fonduri declanșată la nivel național pentru achiziția operei lui Brâncuși, „Cumințenia Pământului”.

avram-iancu

Petroșăneanul a înotat și pentru Ana Rut, micuța din Bumbești Jiu care s-a născut fără un picior. „În acest an am înotat câte 11-12 ore continuu pentru diferite cauze umanitare, în sprijinul bătrânilor de la un azil de bătrâni din Petroșani sau al unei fetițe cu mari probleme de sănătate din Bumbești Jiu. Acum vreau să înot pentru un simbol național, pentru Constantin Brâncuși și pentru opera sa ‘Cumințenia Pământului’. Mă bucură campania, o susțin din toată inima, pentru că și ideea mea de a traversa Canalul Mânecii este animată de un profund spirit patriotic”, a declarat Avram Iancu. Acesta a spus că va dona și el bani pentru ca opera de artă să poată fi achiziționată de statul român. În demersul său, Avram Iancu va fi însoțit de un român ales prin tragere la sorți dintre cei care au decis să-i susțină demersul în mod voluntar. Tragerea la sorți va fi organizată marți seara, la Petroșani, în prezența presei locale, după care câștigătorul va fi invitat să-i fie alături înotătorului în perioada 26-31 iulie, în Anglia. „Sunt primul român care a atacat Canalul Mânecii și mă voi întoarce acolo pentru o nouă bătălie. Traversarea este programată în perioada 26-31 iulie, după cum a stabilit Channel Swimming Association, entitatea internațională care omologhează recordurile de înot pe acest canal. Voi fi în poziția a doua de start în fereastra de înot, ceea ce este un lucru foarte bun”, a spus Avram Iancu.

Încercarea vieții

Înotătorul din Petroșani nu are încă toți banii necesari pentru încercarea sa, motiv pentru care se va antrena singur în Anglia, în următoarele trei săptămâni. Este însă optimist că promisiunile pe care le-a primit până acum vor fi onorate de către cei care le-au făcut. Deocamdată, e sigur că pe barca ‘Sea Leopard’, care îl va urma în timpul traversării Canalului Mânecii, se va afla doar persoana care va fi desemnată să-l urmeze pe Iancu prin tragere la sorți, iar pentru susținători există posibilitatea ocupării altor cinci locuri libere. „Merg singur pentru că nu-mi permit, din punct de vedere financiar, să mă ajut cu un antrenor. Românul care mă va însoți va fi și omul meu de suport. De aceea, îl voi instrui cum poate să mă ajute de pe barcă cu tot ceea ce implică traversarea canalului și acest efort fizic enorm”, a conchis Avram Iancu.

loading...
Loading...

Citește și

Încă o minivacanță pentru ANGAJAȚI!

Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată prin OUG zi liberă pentru salariaţii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *