Bă, ești prost? Subiecte pentru RETARDAŢI la concursul pentru ocuparea funcțiilor de DIRECTOR la școlile din Gorj. IATĂ REZULTATELE!

isj

Aproape 200 de profesori din Gorj au susținut, ieri, proba scrisa a concursului pentru posturile de director si director adjunct, la școlile din județ. Proba a constat într-un test grilă cu 60 de întrebări elaborat de Ministerul Educaţiei, iar candidații au avut la dispoziție 2 ore pentru a-l rezolva. Surprinzător este faptul că cel puțin 20 de întrebări par decupate din testele pentru clasele primare, însă potrivit ministerului de resort, testul a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive și a competențelor manageriale ale candidaților.
Cu toate astea, 29 de profesori au fost declarați respinși, după proba scrisă.

„Măgarul întotdeauna are…”

Proba scrisă pentru cei care și-au dorit să ajungă directori ai școlilor din județ a constat într-un test presărat cu întrebări lipsite de complexitate și logică, despre măgari, șosete și mănuși. Ministerul Educației spune că acestea au fost concepute de specialişti în ştiinţele educaţiei şi psihologi şi vizează evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale ale celor care își doresc să ocupe funcţiile de director şi director adjunct în grădiniţe, şcoli şi licee publice.
Iată la ce examen greu au fost supuși profesorii și la ce întrebări complexe au trebuit să răspundă:
Întrebarea 29: Măgarul întotdeauna are …?
A) grajd
B) potcoave
C) harnașament
D) copite
E) coamă

Dacă nu au fost puși în dificultate de întrebarea precedentă, pentru a răspunde la următorul item, profesorii s-au întrebuințat serios.

Întrebarea 31: Cuvântul ”mic” este pentru ”mare” așa cum este ”scurt” pentru…?
A) lung
B) îndepărtat
C) larg
D) vast
E) slab
Dacă au trecut și peste acest obstacol, probabil la următorul au făcut eforturi supraomenești pentru a găsi răspunsul.

Întrebarea 40. Ce au în comun șosetele și mănușile?
A) șosetele sunt purtate în picioare, mănușile sunt purtate pe mâini
B) sunt vândute în perechi
C) sunt articole de îmbrăcăminte
D) sunt făcute din același material
E) șosetele sunt îmbrăcate înaintea mănușilor

Mulți dintre profesori au așteptat cu sufletul la gură rezultatele, mai ales că la proba scrisă acestea nu se pot contesta. 29 dintre aceștia nu au reușit să acumuleze baremul de 40 de puncte și au fost declarați respinși.

Rezultatele le puteți vedea mai jos:loading...
Loading...

Citește și

Se caută SALVAMONTIȘTI la Gorj!

Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj, organizează concurs pentru ocuparea a două posturi contractuale de execuţie …

8 comentarii

 1. Domnule Claudiu Matei, aș vrea să știu ce punctaj ați fi obținut dumneavoastră la acest concurs. Am văzut lista și nimeni nu are punctaj maxim. Și sunt sigură că tocmai primele 40 de întrebări au făcut diferența. Cele în care se evaluau aptitudinile cognitive. Articolul dumneavoastră este cu tendință, ca mai toate articolele din presa românească. Dar la economie, educație și fotbal ne pricepem toți, nu?

 2. Minimul de promovare era de 35 de puncte … Subiectele pe care le amintiti dumnevoastra erau in proportie de 50 % (testare psihologica), insa 50 % mai erau subiecte de management (teorie). Intradevar concursul este irelevant, dar totusi … nu trebuie nici sa stigmatizam pe cei care au picat si nici sa laudam pe cei care au promovat !!! – chiar si asa … este totusi in pas inainte pentru invatamant …, deci nu vobim de profesionalizare ci … de un pas marunt spre normalizare !!!

 3. Articolul nu este nici profesionist scris şi nici nu respectă buna cuviinţă, cel puţin în titlu, care sună jignitor.. Se vede că autorul nu este familiarizat cu testele ce vizează evaluarea aptitudiinilor cognitive (teste de inteligenţă generală) care şi la noi dar şi în toată luimea NU verifică nivelul cunoştinţelor ci, printre altele, modul în care operaţiiile gândirii (pe care orice elev de clasa a X-a le învaţă la disciplina Psihologie) funcţionează (sau nu) şi folosesc pentru aceasta exemple simple, comune, pe care ar trebui să le înţeleagă majoritateai oamenilori. Oricum, are dreptate Lacronius la economie, educație, fotbal şi mai nou, la psihologie ne pricepem toţi!

 4. Si totusi e un test pentru directori. Ce cauta asemenea intrebari in chestionare? Asta denigraza funcția in sine.Pe ce lume trăim. Oare specialistii sunt întregi la minte???

 5. Nu este un test pentru directori ci pentru profesori care se vor a fi directori deoarece aceasta proba este doar una din cele trei probe .Oricum , curat retardati coane Matei .

 6. Lipsește o întrebare cheie: De ce aproape au dispărut cizmarii?
  Răspuns: majoritatea s-au făcut profesori !
  De ieri, unii se vor directori.
  Întrebarea cu măgarul este obligatorie, pentru unii dintre ei este permisul de acces la funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.