Banii, marea problemă a pandurilor…

pandurii

Pandurii Târgu Jiu e omniprezentă în şedinţele comisiilor LPF. Mai mulţi foşti sau actuali jucători ai gorjenilor au depus memorii pentru a-şi recupera restanţele financiare care datează din luna ianuarie iar clubul va fi supus la cheltuieli majore în viitorul apropiat.

Jucătorii îşi cer banii

Pandurii Târgu Jiu s-a autodepăşit în sezonul trecut şi a terminat pe locul 3, o performanţă sportivă de apreciat. Retragerea finanţării CEO a creat însă şi creează probleme extrem de grave la club. Preşedintele Narcis Răducan i-a „ţinut în priză” pe fotbalişti în play-off achitându-le primele de joc, dar salariile au rămas restante, chiar din luna ianuarie! O strategie care a ţinut la momentul respectiv, dar care acum îşi resimte efectele din plin. O mare parte dintre jucători au depus memorii la LPF pentru a-şi recupera banii, unii obţinând deja verdicte favorabile, alţii urmând să câştige în cel mai scurt timp. Clubul nu a riscat cu jucători cu potenţial de vânzare, gen Hora sau Nistor, cărora le-a achitat suficient din salarii pentru a nu-şi putea depune memorii. Alţii nu au fost însă la fel de „norocoşi” şi au „asaltat” Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL). Astfel, dintre jucătorii care au încheiat deja conturile cu clubul, fiind la final de contract, Mingote, Wellington şi Vasco Fernandes au câştigat achitarea drepturilor financiare restante pentru lunile ianuarie-martie iar Nicoară şi Ciucur pentru ianuarie-aprilie. Cazul lui Erico da Silva are ca termen data de 6 iulie iar cel al lui Răduţ, 14 iulie, ambii părăsind şi ei Pandurii în această vară. Dintre jucătorii actuali din lot, Grecu şi Lazar au câştigat deja şi trebuie să-şi primească banii aferenţi perioadei ianuarie-aprilie iar cazul lui Pleaşcă a fost amânat pentru 6 iulie. Acesta din urmă îşi cere şi el banii restanţi, dar tocmai a semnat prelungirea contractului cu Pandurii pentru doi ani. Practic, e clar că toţi jucătorii care şi-au depus memorii vor avea câştig de cauză şi clubul va trebui să le achite la toţi restanţele în cel mai scurt timp pentru a nu risca depunctări în noul sezon.

Două cazuri speciale, Mrzljak şi Droppa

Tot la capitolul probleme, croatul Filip Mrzljak, unul dintre oamenii de bază din sezonul trecut şi potenţial produs de export, îşi cere nu numai banii, ci şi să fie declarat liber de contract ! Mijlocaşul de 23 de ani e în cantonament cu echipa în Slovenia, dar speră să plece cât mai repede de la Pandurii. Termenul în cazul său este 6 iulie şi rămâne de văzut dacă oficialii clubului şi-au făcut treaba şi l-au plătit la timp, la fel ca pe Hora sau Nistor, ca să nu-l piardă gratis. Cel mai curios caz este al lui Lukas Droppa. Deşi mai are contract cu Pandurii, mijlocaşul ceh sosit vara trecută, nu s-a prezentat la reunire şi nici nu a mers în cantonament. Greu de înţeles comportamentul lui Droppa, mai ales că numele lui nu apare la comisiile LPF. Mai concret, cehul de 27 de ani nu poate fi declarat liber de contract iar Pandurii îl va suspenda, cel mai probabil, dacă nu se prezintă în curând la echipă.

Drepturi TV şi…Hora ?!

Situaţia financiară a pandurilor este destul de gravă în acest moment, cei aproximativ 200.000 de euro pe care CEO îi „pompa” lună de lună în club în trecut lăsând o gaură imposibil de surmontat. Clubul aşteaptă acum o tranşă din drepturile TV, aproximativ 1 milion de euro urmând să intre în conturi până la mijlocul lunii iulie. Aceşti bani se vor duce însă destul de repede pe datorii, restanţe financiare şi, probabil, pentru a atrage cu bani la semnătură câţiva jucători liberi de contract care să completeze lotul subţire valoric şi numeric al lui Petre Grigoraş. O altă sursă de finanţare ar trebui să fie vânzarea lui Ioan Hora, dar povestea deja are accente de telenovelă. Golgeterul Ligii 1 are oferte din Polonia şi Elveţia, dar fie suma oferită pentru jucător, fie salariul oferit acestuia, nu mulţumesc toate părţile implicate. Cert este că Hora trebuie vândut şi trebuie vândut rapid, o sumă în jurul a 500.000 de mii de euro fiind absolut vitală clubului în acest moment.

Remiză şi cu Dinamo Zagreb

Pandurii continuă seria amicalelor din Slovenia. După 0-0 în primul joc contra celor de la NK Osijek, echipa antrenată de Grigoraş a remizat şi contra unei formaţii mult mai titrate din Croaţia, Dinamo Zagreb, campioana en-titre. Tocmai un croat a deschis scorul pentru Pandurii, Mrzljak marcând în minutul 38, dar posibilitatea unei victorii de prestigiu pentru gorjeni a fost anulată de reuşita celor de la Dinamo în prelungirile partidei. Pentru Pandurii urmează un test cu o altă echipă de renume, Steaua Roşie Belgrad, meciul având loc marţi. „Am întâlnit o echipă redutabilă şi spre satisfacţia noastră, mai ales în prima repriză când am avut o formulă de start apropiată de cea reală, am condus cu 1-0. Repriza a doua am făcut şi schimbări, am introdus şi copii mai mulţi”, a comentat Petre Grigoraş.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Zagreb 1-1 (1-0)

Teren Murska Sobota

Goluri: Mrzljak (min. 38) / Gojak (min. 90)

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Bunoza, Vasiljevic, Acsinte – Răuţă, Mrzljak – V. Munteanu, Nistor, Trifu – Hora. Au mai jucat: Lazar, Negrilă, Piţian, Buleică, Pleaşcă, Grecu, Voiculeţ, David, Dănăricu, Pîrcălabu, A. Predescu, Mărgărit.

Dinamo: Ježina (min. 70’ Semper) – Stojanović, Benkovic, Sigali (66’ Soldo), Măţel (78’ Karimi) – Machado (66’ Jonas), Antolic (66’ Šovšić) – Fernandes, Andrijašević ( 60’ Georgievski), Hodzic (58’ Olmo) – Henriquez (60’ Radonjic).

loading...
Loading...

Citește și

Prunariu lămurește deocamdată, situația dintre CS Pandurii și CSM

„Decizia privind viitorul meu o s-o iau singur!”, susține directorul Clubului Sportiv Pandurii, entitate aflată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.