Banul, ochiul dracului?! Protoieriile din Gorj, VENITURI de MILIOANE

protoierie-carbunesti

V-ați întrebat vreodată câți bani învârt protopopii, adică șefii preoților din Gorj? Probabil că întrebarea asta a fost în mintea multor enoriași, mai ales după achiziția imobiliară a protopopului din Tg-Cărbunești, care a devenit subiect de știri, toamna trecută, când a cumpărat un sediu nou pentru protoierie, doar pentru că cel vechi se afla în mijlocul cimitirului.

Protopopul Mărgineanu a făcut milionu’…de euro

Protoieria Târgu-Cărbunești s-a mutat, toamna trecută, într-un sediu nou, care a costat în jur de 550.000 de lei. Un moft al protopopului Mărgineanu care nu-și putea bea cafeaua în timp ce admira crucile și cavourile. Imobilul, cu o suprafață de 250 de metri pătrați, are etaj, mansardă și chiar un buncăr. Inițial, s-au plătit pentru achiziționarea acestuia 360.000 de lei, dar a fost nevoie și de investiții de încă 200.000 de lei. Banii au venit de la Mitropolia Olteniei și trebuie returnați într-un an, însă nimeni nu-l înțelege pe protopopul Iulian Mărgineanu de ce a luat bani cu împrumut de la Mitropolie când, potrivit datelor financiare ale lui 2015, stătea pe un milion de euro. Protoieria Târgu-Cărbunești a avut venituri în acel an de 4.440.000 de lei și un excedent, la finele exercițiului financiar, de peste 60.000 de lei, fiind practic, cea mai bogată instituție de acest fel din județ.
În comparație, Protoieria Tg-Jiu Sud a avut venituri, din activități fără scop patrimonial, de 1.279.208 de lei și excedent (profit) de 55.288 de lei, la finele ultimului an fiscal pentru care s-au depus situații financiare la Direcția de Finanţe Publice Gorj.
La Protoieria Tg-Jiu Nord, veniturile au fost mai mici în 2015, dar deloc de neglijat: 986.000 de lei, iar instituția a înregistrat un excedent, după cheltuieli, de 5.476 de lei.
De remarcat că aceste sume nu sunt rulate de foarte multe firme din județ, într-un an de zile, iar milionul de euro pe care l-a avut ca venit Protoieria Tg-Cărbunești rămâne visul multor patroni gorjeni.

loading...
Loading...

Citește și

O FARMACIE veterinară din Târgu Jiu, AMENDATĂ!

În perioada 11 – 17 iunie 2018 inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale în mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.