Baronul sindical Iovan voia parte din cadavrul USMO

claudiu_mateiAți auzit, probabil, de megasindicalistul Eugen Iovan de la Turceni. Un ignorant ajuns să conducă mii de oameni și în fața căruia se căciulesc aproape toți directorii termocentralei.

În contextul disputei dintre vasalii lui Condescu și noii săi detractori pe patrimoniul muribundei USMO, s-a trezit vorbind și Iovan. Voia și el o halcă din hoitul Uniunii. Starostele de la Turceni și-ar fi dorit să fie chemat la împărțeală. Adică cum a subevaluat Etăgan acțiunile la Hotel Mina și nu l-a rugat pe el să le cumpere/administreze, cred că de aici a pornit ranchiuna, că, mai nou, sindicalistul e și afacerist, un patron de ciorbă cum ar veni. Adică patrimoniul său personal a crescut cu o mâncătorie (sic!). Iovan nu suflă o vorbă despre asta, despre toate rubedeniile angajate în termocentrala de la Turceni, el e sindicalist și urmărește doar interesele celor mulți. Pe când averea îi era publică, prin prisma declarației obligatorii în calitate de ales local, vorbesc la nivelul anului 2012, Iovan băga cam 16.000 de lei, lunar în buzunar din indemnizația de consilier local, salariul de la CEO, salariul de președinte de CAR și remunerația de președinte de sindicat. Dacă ne prezintă veniturile sale la zi, tind să-l cred în ceea ce privește poziția față de manevrele de la USMO altfel, îmi păstrez ideea că e tartorele șmenurilor sindicale de la Turceni. Nici despre autoturismul său Skoda nu vorbește nimic domn’ Iovan, pentru a demonta speculațiile similare cu cele de la USMO, că doar a vândut și domnia sa două bucăți de la sindicat.

Baronul sindical patronează un IFN despre care, unele poezii, spun că e pe sponci. Dar nu interesează mișcarea sindicală acest lucru ci, următoarele cifre: anul trecut, din cotizațiile membrilor, în contul Sindicatului Energia Turceni au intrat 506.000 lei. Dacă s-a văzut cu o căruță de bani, bancherul Iovan a cheltuit 675.000 de lei și, astfel a înregistrat un deficit de vreo 168.000 de lei. Adică, domnul președinte s-a jucat cu banii și a dus sindicatul pe minus, pe pierdere, în găleată.

Iovan zice că întâlnirea de alegeri la USMO a fost una ”de cârciumă”. El vorbește din experiență, că doar la cârciumă își convoacă subalternii și oamenii de casă și le trasează ordinea de zi. Tot acolo îi bagă în ședințe și pe șefii termocentralei, ba chiar și directorul Stănculescu ia poziția ghiocelului în fața baronului sindical. Eu sper să nu fie așa. Cum sper ca nici speculațiile cu privire la protecția pe care i-a acordă acarului Nănuț să nu fie adevărată pentru că unele chestiuni legate de șeful de la CFU frizează penalul.

Deci, domnilor de la USMO, când împărțiți cadavrul uniunii, să-l treceți și pe Iovan pe listă, poate își dorește să preia cele 0,625% acțiuni de la Minprest, tot e adânc implicat în combinațiile tangențiale societății!loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *