Barurile şi restaurantele, NOU impozit!

bani-cmk

Începând cu 1 ianuarie 2017, restaurantele, barurile, unităţile de cazare şi parcurile pentru camping sau rulote vor plăti un impozit specific în locul impozitului pe profit.
Operatorilor economici din categoria celor ce desfăşoară activitate în zona de baruri şi restaurante, hoteluri şi facilităţi de cazare vor plăti, începând cu 1 ianuarie 2017, un impozit specific în locul impozitului pe profit, potrivit legii privind impozitul specific publicată vineri, 14 octombrie, în monitorul oficial. Microîntreprinderile nu pot beneficia de aceasta lege.
Impozitul se datorează pentru acei operatori economici ce au în obiectul de activitate fie ca obiect principal de activitate, fie ca obiect secundar de activitate, unul dintre codurile CAEN: 5510 – „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“; 5520 – „Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată“; 5530 – „Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere“;5590 – „Alte servicii de cazare“; 5610 – „Restaurante“; 5621 – „Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente“; g) 5629 – „Alte servicii de alimentaţie n.c.a.“; 5630 – „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“.
De asemenea, agenţii economici cu CAEN-urile menţionate anterior nu trebuie să se afle în lichidare, iar impozitul se determină printr-o formulă de calcul, adaptată fiecărei activități.
Impozitul se achită semestrial, până pe data de 25 a lunii următoare semestrului, fiecare plată reprezentând jumătate din impozitul anual datorat.
„Anul fiscal este anul calendaristic. Dacă un contribuabil realizează în același exercițiu fiscal venituri din alte activități decât cele corespunzătoare codurilor CAEN enumerate anterior, respectiv realizează și activități supuse impozitului specific, acesta achită impozit pe profit pentru celelalte venituri și impozit specific pentru activitățile enumerate anterior”, spune consultantul fiscal Adrian Benta, citat de Economica.net.

A.C.loading...
Loading...

Citește și

Soțul contabilei șef a Teatrului „Elvira Godeanu” a MURIT! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Sincere condoleanțe pentru trecerea la cele veșnice a domnului Cristian Greculescu, soțul doamnei contabil șef …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *