Bătaie pe 4.000 de locuri de muncă!

joburi

Peste 6.000 de absolvenți ai Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie au susţinut, duminică, examenul de intrare în rezidențiat, o treime dintre ei în centrul universitar București. La nivel național au fost scoase la concurs aproape 4.000 de locuri și posturi.

Profit.ro: Concursul de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, este organizat, duminică, de către Ministerul Sănătății, în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara. Pentru cele 3.381 de locuri și 462 de posturi scoase la concurs, la nivel național, s-au înscris 6.091 de candidați. Peste 30 la sută dintre candidați susțin examenul în centrul universitar București. Dintre toți cei care s-au înscris la concurs, 4.533 au optat pentru domeniul medicină, 1.062 pentru domeniul medicină dentară și 496 pentru farmacie.

Concursul din acest an are câteva noutăți

Pentru sesiunea 2016, Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri/posturi. De asemenea, sunt introduse specialități noi -cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică, microbiologie clinică și pedodonție, iar o serie de specialități a căror durată a fost redusă în anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene, precizează Ministerul Sănătății.
La Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București s-au înscris 2.165 de candidați. Dintre aceștia, 1.610 s-au înscris pentru domeniul Medicină, 390 pentru Medicină Dentară și 165 pentru domeniul Farmacie.
În București, sunt puse la dispoziție 33 de săli pentru examen. Cei 1.610 candidați la medicină sunt repartizați în 23 de săli din incinta Facultății de Medicină (Bulevardul Eroilor Sanitari nr. 8) și în două săli din incinta Facultății de Farmacie (Strada Traian Vuia nr. 6).În alte opt săli, aparținând Universității Româno-Americane (Bulevardul Expoziției nr. 1 B), dau concurs 555 de candidați, 390 pentru medicină dentară, în șase săli, și 165 pentru farmacie, în două săli.
Pentru a putea participa la concursul de rezidențiat, candidații au achitat o taxă de 360 lei. Cuantumul, similar cu cel din 2015, a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sănătății, o cotă de maximum 80 la sută din sumele încasate urmând să fie repartizată universităților de profil.
Concursul se derulează sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de patru ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestații, candidații vor avea la dispoziție 24 de ore. Acestea pot viza, întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului.

Când se afişează rezultatele!

Răspunsul contestațiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu și 150 de tip complement multiplu.
Ocuparea locurilor/posturilor în cele 67 de specialități se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
Afișarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătății de confirmare a rezultatelor.

loading...
Loading...

Citește și

Încă o minivacanță pentru ANGAJAȚI!

Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată prin OUG zi liberă pentru salariaţii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *