BĂTAIE pe funcţiile de conducere la Hidroelectrica! 14 pe un loc!

Un număr de 84 de candidaţi au aplicat pentru cele şase poziţii de membru în consiliul de supraveghere al producătorului de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat. În urma procesului de selecţie, desemnarea membrilor în consiliul de supraveghere se va face de către Ministerul Energiei, prin reprezentanţii săi în adunarea generală a acţionarilor

„Până la finalul perioadei-limită de depunere a dosarelor, 20 octombrie 2016, au aplicat un număr de 84 de candidaţi la concursul de recrutare pentru cele şase poziţii din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica”, a anunţat joi Ministerul Energiei, într-un comunicat.

Procesul de recrutare a fost lansat pe 21 septembrie 2016. Compania Transearch Internaţional SRL a fost selectată de Ministerul Energiei să asiste în acest proces de recrutare.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, susţine că numărul mare de candidaţi este „un semn de speranţă” şi o dovadă că în viitorul apropiat, „influenţa nefastă a unor oameni care nu au făcut altceva decât să tragă sforile este pe sfârşite”, fără a preciza la cine se referă.

„Nimic nu poate fi schimbat fără hotărârea de a te lupta cu sistemul şi cutumele lui. Ni s-a reproşat mereu că nu am schimbat oameni mai repede şi mai brutal, dar o astfel de practică ar fi fost atât ilegală, cât mai ales lipsită de profesionalismul necesar”, a afirmat Grigorescu.

Hidroelectrica este cea de-a patra companie pentru care Ministerul Energiei a asigurat concursuri de recrutare potrivit Ordonanţei de Urgenţă 109/2011, privind guvernanţa corporativă în companiilor de stat.

Până în prezent au fost selectate consilii de supraveghere sau de adminstraţie pentru Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie şi Oil Terminal.

Producătorul de energie este controlat de statul român, prin Ministerul Energiei, care deţine 80,06% din acţiuni, în timp ce Fondul Proprietatea are o participaţie minoritară, de 19,94%.

Hidroelectrica a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit brut de 1,13 miliarde lei, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut, în special ca urmare a creşterii producţiei de energie.

Cumulat în primele nouă luni, compania a produs 13,14 TWh energie, comparativ cu 12,49 TWh în aceeaşi perioadă a anului 2015.

Sursa: http://www.economica.net/ministerul-energiei-anunta-ca-s-au-inscris-14-candidati-pe-un-loc-in-consiliul-de-supraveghere-al-hidroelectrica_127720.html#ixzz4OM1eLtkZ

loading...
Loading...

Citește și

Foto: Fiul unui polițist gorjean, ucis la datorie, angajat la IPJ Gorj!

IPJ Gorj: Povestea începe în urmă cu câțiva ani, atunci când, gândul de a se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *