Beizadelele, jeguri fără valoare!

ionut-catrinaMă-ta și tac-tu aduc suficient cașcaval în casă încât tu, progenitură „dă lux”, să te comporți ca un imbecil cu bani, incapabil să reziste pe picioarele din dotarea personală. Așa-i că-ți sună cunoscut, bă? Ceea ce scriem astăzi se adresează atât zmeilor, cât și prințeselor de bani gata, acele odrasle de bani gata, percepute deseori drept exemple de o societate contemporană cel puțin la fel de cretină precum aceste specimene de doi lei.

Presupunem, aprioric, că mă-ta și tac-tu au fost oameni simpli, chiar amărâți, care au trudit inițial să ajungă la capitolul de barosăneală în care-ți lăfăi tu acum hoitu’ de șmecher. Mai o combinație ulterioară, mai un tun spre final, cam pe acolo sunt coordonatele vieții pentru părinții tăi. Care, fiind stresați să pună ban pe ban, ți-au oferit educație fix o lulă. Așa ai ajuns tu, vedeto, să crezi că banii lu’ tac-tu sau mă-ta rezolvă orice, că poți jigni pe oricine, că te poți ușura pe oamenii simpli. Da, pe proștii ăia care muncesc și care n-au banii și atitudinea de fițe pe care le afișezi tu, retardatule! N-ai muncit nici măcar o zi în viața ta, că banii alor tăi ți-au ușurat „socializarea” cu semenii. Dar cheltuiești în neștire, ceea ce duce indiscutabil la ideea că habar n-ai de valoarea efectivă a banilor. Tu știi că vin bani oricum, singura ta preocupare e să-i spargi pe fete, alcool, mașini, droguri și scandaluri.

Deloc întâmplător, ai făcut un liceu de fițe, la facultate ești direct la taxă – valoarea ți-e dată și de sumele care ți se cer, corect? Mă-ta ori tac-tu ocupă obligatoriu un post de manager, lider de sindicat, parlamentar, primar sau mai știu eu ce poziție administrativă aducătoare de mulți bani și influență. Sau e mare barosan privat tac-tu, de multe ori patron ce a făcut/face afaceri cu statul. Cert e că, așa cum am spus mai sus, nu s-au ocupat să te învețe ce e bine, ce e rău sau să-ți explice valorea unui leu.

Așa ajungi tu, hahalero, să bați oameni, să-i scuipi, să dai cu mașina peste ei, să-i ameninți etc. Banii lu’ tac-tu/mă-ta rezolvă orice problemă, corect? Când realizează ai tăi ce panaramă de copil au crescut, e târziu. Simțindu-se cumva vinovați, vor face pe dracu-n patru să-și ajute jegul. Doar n-o să se rateze copilu’, nu? E deja ratat, bă! Oricât de mulți bani ați pompa-n curu’ lui, acest specimen este pierdut. O dezvoltare socială cu damfuri de zmeu sau divă este una cu handicap multiplu. Carențele odraslei tale, bă, sunt nenumărate și este greu de halit că se mai poate face ceva. Se mai învață cal bătrân la buiestru? Aud?

E greu, având bani de nemiluita, să oferi o educație solidă copilului tău. Inconștient, îți dorești ca odrasla să nu aibă greutăți, să-i fie viața ușoară etc. Uiți că binele oferit atât de lejer nu e deloc ok. Rezultatul? Huiduma de care aminteam, progenitura cu apucături de infractor și care are senzația că poate face orice, că totul i se cuvine. De ce? Din cauza banilor.
Moralitate zero și probleme cu toptanul pentru beizadeaua din dotarea personală – asta veți avea, dragi părinți inconștienți!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

7 comentarii

  1. Stau si citesc ce scri , sa STI ca băiatul asta nu este chiar asa. Este chiar ok. Nu este deloc cum spui. Eu cred ca a avut ghinion . Daca era altul nu se făcea atâta caz , dar fiind băiatul d-lui.. Eu cred ca părinții l-au învățat numai lucruri bune. Ca el nu asculta asta e alta problema. Ca a luat bacul si ca este la facultate nu este un lucru rau. Va trebui sa se schimbe . Nu are decat 19 ani , viața lui abia începe , si sper ca va invata lucruri bune de aici inainte. ( o cunoștința )

  2. Nene”” vio-cunostinta””..daca tu crezi ca derbedeul ala este „chiar ok”..te înșeli!!!…este ok sa umble beat ,drogat,sa înjure pe oricine iese in calea lui de turmentat…tot motru știe asta si tu spui ca e ok…..probabil ești unul căruia tacsu îți arunca puțin mărunțiș sa -l lauzi pe fisu…..ia dure noaptea in fata jegului ăluia..si no sa te recunoască de aburii drogurilor si alcoolului..ia si familia cu tine ….după vei nai spune ca jegul asta e „” ok””?????….ce aștepta politia sa omoare pe cineva????..sa constatați si voi apoi ca n-a fost „ok”….copii nostrii nu pot sa meargă nici ziua sa bea un suc,de jegurile astea…..sa va fie rușine vouă celor care spuneți ca e băiat”” bun””!!!!

    • Serios? Nu pot COPIII dumneavoastra sa bea un suc linistiti de acest baiat… ??Nu vi se pare ca exagerati? Asta e problema in Motru. In loc sa va uitati la propriile familii nu stiti cum sa va mancati intre voi.

  3. Marciuc junior locul lui este la mititica ,nu conteaza al cui este ,orasul trebuie eliberat de acesti derbedei.

  4. Nene , esti un om făra demnitate . De ce nu spui cine esti cu adevărat . E un copil pana la urma ! Copii greșesc nu-si dau seama. Tu crezi ca fiica ta sau fiul tău este mai bun . Fi sigur ca nu este asa . Si nu ma plătește nimeni, scriu ceea ce gândesc . Ii compătimesc pe părinți . Nu as putea înjura si nici denigra pe nimeni . Dar se pare ca asa este felul tău . Imi închipui cum stau cei din familia ta terorizați .

  5. Nu-i nevoie sa fii savant pentru a observa cat de mult a slabit astazi familia!Dupa parerea mea,meseria de parinte este cea mai grea,iar programul supraincarcat ,graba permenanta,au ajuns sa desfiinteze aproape total aceasta comuniune! Si atunci te intrebi cand” sa se ocupe sa invete un copil ce e bine ,ce e rau sau sa-ti explice valoarea unui leu”??? Si fara” bani de nemiluita”,,”beizadele”… din pacate ,astazi,traim intr-o realitate spirituala care afecteaza profund omul launtric iar primele victime sunt copiii.Seara buna tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *