luni , 20 noiembrie 2017 - 6:05

Beneficiile consumului de mazăre

Bogată în proteine, mazărea este o plantă leguminoasă care previne și poate ține sub control mai multe boli. Iată ce efecte are asupra sănătății:

Oase sănătoase
Doar o ceașcă de mazăre conține 44% din vitamina K, care ajută la pătrunderea calciului în interiorul oaselor. Totodată, este o sursă importantă de vitamina B, care ajută la prevenirea osteoporozei.

Reduce colesterolul rău
Niacinul din mazăre contribuie la reducerea producției de trigliceride și a lipoproteinelor cu densitate foarte scăzută. Rezultatatul este un colesterol mai redus, creșterea colesterolului HDL și scăderea trigliceridelor.

Previne bolile cardiace
Mulți compuși antioxidanți și antiinflamatori susțin vasele sanguine sănătoase. Formarea plăcii de-a lungul pereților vaselor de sânge începe cu stres cronic, stres oxidativ excesiv și inflamație. Cantitățile generoase de vitamină B1 și folat, B2, B3 și B6 reduc nivelurile de homocisteină care sunt factori de risc pentru bolile de inimă.

Ajută la menținerea greutății
Mazărea are un conținut scăzut de grăsime. O ceașcă de mazăre are mai puțin de 100 de calorii, dar o mulțime de proteine, fibre și oligoelemente.

sursa: clickpentrufemei.ro

loading...
Loading...

Citește și

Ce pericole ascund odorizantele de mașină

Un miros plăcut și proaspăt la bord oferă o călătorie relaxantă. Puțini știu însă că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.