Boala SECOLULUI afectează România!

În România, un sfert dintre copiii cu vârste sub 8 ani sunt obezi. Astfel, aceștia ajung să se confrunte încă de la vârste fragede cu afecțiuni grave precum diabetul, cancerul sau chiar depresia. Țara noastră ocupă locul secund în topul statelor cu cel mai mare grad de obezitate infantilă din Europa. Nu suntem însă singurii aflați în această situație alarmantă. La nivel mondial, 41 de milioane de copii cu vârste sub 5 ani sunt obezi, iar, dacă tendințele actuale vor continua, numărul acestora va ajunge la 70 de milioane în următorul deceniu, potrivit celor mai recente date făcute publice de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

70 de milioane de copii vor fi afectați de obezitate

Una dintre principalele cauze care duc la apariția obezității în România este consumul excesiv de zahăr și de băutură carbogazoase. Un român consumă anual 21 de kilograme de zahăr și 150 de litri de sucuri, conform datelor Institutului Național de Statistică (INSSE).

sursa: https://vocea.biz/sanatate/2016/nov/03/condamnati-la-diabet-cancer-si-depresie-de-la-8-ani-din-cauza-alimentatiei-boala-secolului-afecteaza-noua-generatie-din-romania/?utm_source=antena-3&utm_medium=cross&utm_campaign=antena-3

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *