Boala sezonului rece! Avertisment pentru toate femeile!

Ginecologul Gabriel Lemnete subliniază că specifice perioadei rece sunt inflamațiile în zona pelvină, cunoscutele reacții de tip anexial, anexitele, care pot duce la o boală inflamatorie pelvină. Toate aceste lucruri, în afară de un grad de disconfort pe care îl ai ca percepție dureroasă, pot crea și capacități în sensul  că nu poți face efort, nu poți să îți desfășori activitatea în parametrii normali, oricare ar fi ea. Pot duce în timp și la creșterea unui grad de risc de sterilitate prin inflamarea trompei uterine. 

Răceala dată de hidromatoza uterină, tumorile ovariene, poate crea un disconfort major prin apariția bolii inflamatorii pelvine. Pe fondul răcelii, se pot reactiva factorii infecțioși, urogenitali. În afară de durere, pot apărea și sângeri menstruale sau intermenstruale abundente sau mai abundente, metroanexite, care necesită  antiinflamatoare și tratament antibiotic. Răcelile apar în primul rând din cauza frigului, este echivalentul când facem o inflamație a căilor respiratorii superioare, anulând o capacitate de protecție locală și se reactivează o floră microbiană sau ne punem infesta cu un factor microbian foarte rapid.

E de ajuns să se facă o baie fierbinte unde sunt 36-37 de grade în apa din cadă și să ajungem în dormitor după vreo 20 de minute unde sunt numai 23-24 de grade. Diferența de numai 10 grade de temperatură în jos provoacă reapariția unui factor inflamator sau inducerea unui factor inflamator.

Cum putem preveni

”Orice expunere de la o temperatură mai înaltă la una mai joasă, trebuie să fie însoțită de o echipare vestimentară corespunzătoare temperaturii de afară. De exemplu, mergem la sală, facem sport și când ieșim de acolo, avem în primul rând o temperatură corpolară  a noastră, în corp, iar în momentul în care ne grăbim, nu ne gândim că afară este o altă temperatură și nu ne echipăm cum trebuie. Este necesar ca vestimentația să fie potrivită foarte bine cu temperatura de afară”, spune doctorul Gabriel Lemnete.

De asemenea, ginecologul vedetelor a atras atenția unui lucru foarte important: doar câteva minute de stat în frig pot duce la inflamații pelvine. ”Nu trebuie un flux foarte prelungit, stau ore în frig. Nu e vorba de ore, e vorba de câteva minute. Derapajale comportamentale sunt mici neatenții care nu trebuie să fie foarte persistente ca timp.”

Sursa DC News

loading...
Loading...

Citește și

Galerie FOTO: Ei sunt cei mai BUNI paramedici din Gorj!

Cei mai buni paramedici! Săptămâna trecută s-a desfăşurat în municipiul Tg-Jiu, Competiţia Naţională de Descarcerare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.