BOMBĂ despre MĂRIREA SALARIILOR! Ce se va întâmpla DUPĂ ALEGERI

 Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a evitat, din nou, sa se pronunte cu privire la impactul pe care il va avea majorarea salariilor din sectorul public, aprobata in Parlament, asupra macrostabilitatii economice.

 Motivul invocat a fost ca actul normativ nu este inca promulgat, dar a facut trimitere la experientele anterioare din anii electorali, cand anumite masuri populiste au fost reversate dupa alegeri.”Intrebati istoria, pentru ca am mai trecut prin perioade electorale si dupa alegeri s-au luat anumite masuri. Noi, ca banca centrala, evitam sa facem comentarii. (in privinta majorarilor salariale -n.r.) sa le vedem promulgate. (…) Sa va uitati in istorie, sa vedeti variante de a solutiona (astfel de probleme -n.r.)”, a declarat joi Isarescu, in cadrul conferintei de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflatiei.

Potrivit acestuia, impactul acestor masuri va putea fi detaliat numai dupa ce va exista configuratia bugetara pe 2017, pentru a vedea cum se vor inscrie in constructia bugetara.

„Bugetul pe anul viitor se va construi destul de greu. Dar noi, economistii, discutam pe baza de cifre, pe care in acest moment nu le avem”, a mai spus Isarescu.

Referitor la masurile cuprinse in Codul Fiscal, programate sa intre in vigoare la inceputul anului viitor, respectiv reducerea TVA de la 20% la 19%, eliminarea taxei pe constructiile speciale si a supraaccizei la carburanti, guvernatorul BNR a spus ca o eventuala amanare a lor ar avea la baza decizii politice, pe care BNR nu are cum sa le anticipeze.

stirileprotv.ro

loading...
Loading...

Citește și

Prins BEAT la volan!

  La data de 25 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *