BOMBĂ ÎN CEO! Vezi ce se întâmplă cu SALARIILE a peste 1.200 de ANGAJAŢI!

ceo-colaj-mineri-bani

Situație delicată pentru angajații CEO care au primit, în octombrie anul trecut, clase salariale, fără respectarea principiilor stabilite de reprezentanții companiei cu cei ai organizațiilor sindicale.
Potrivit unui raport întocmit de Direcția de Resurse Umane a CEO, în luna martie a acestui an, pentru 1.256 de angajați ai companiei este necesară renegocierea drepturilor salariale și revenirea la clasele deținute anterior. Administrația CEO urmează să ia o decizie și cu privire la recuperarea sumelor încasate de aceștia din noiembrie 2015 la zi.

Clase salariale tăiate

În baza unei note întocmită de Serviciul Audit Public Intern din cadrul CEO, la finele anului trecut, care releva mai multe nereguli privind acordarea de majorări salariale la 2.700 de angajați ai companiei, în octombrie 2015, a fost formată o comisie de specialiști care a analizat amănunțit modul în care au fost atribuite clasele salariale de către administrația Ciurel.
Concluziile raportului elaborat ulterior scot la iveală faptul că 2.087 de creșteri salariale s-au făcut într-un mod neunitar, avându-se în vedere și alte principii în afara celor stabilite de administrația companiei cu organizațiile sindicale, iar în cazul a 1.256 dintre acestea se impune renegocierea drepturilor salariale.
Concret, comisia a propus efectuarea demersurilor necesare pentru încheierea de acte adiționale la contractele individuale de muncă în cazul a 234 de salariați care au beneficiat de clase salariale și nu au fost susținuți de conducerea subunităților. Este vorba despre 8 angajați în cadrul USM Rovinari, 80 de mineri de la UMC Peșteana și alți 146 de la UMC Roșia.
De asemenea, renegocierea contractului individual și încheierea de adiționale pentru 175 de salariați beneficiari de clase salariale, cu respectarea unui singur principiu, peste clasa medie negociată pe loc de muncă și meserie la nivel de subunitate, cu excepția celor cărora le-au fost atribuite sarcini suplimentare, după concedierile din iunie anul trecut.
Renegociere va viza și 377 de salariați care anterior modificării aveau sub clasa medie aferentă locului de muncă și meserie și au beneficiat de creșteri peste clasa medie, cu respectarea unui singur principiu, excepție făcând cei care au primit sarcini suplimentare.
În cazul altor 470 de salariați, care anterior modificării aveau clasa peste cea medie aferentă locului de muncă și meserie, se va reveni la clasa deținută inițial, excepția din celelalte situații menținându-se și în acest caz.

Liste schimbate

Trebuie menționat că există câteva situații în care directorii de subunități nu au semnat creșterile salariale, ori nu le-au susținut întrucât listele au venit gata făcute de la Executivul CEO, deși trebuiau întocmite de directorii de cariere, respectiv termocentrale.
La SE Rovinari, directorul Ion Pisc a recunoscut comisiei de analiză că lista cu salariații care au beneficiat de creșteri salariale a fost primită de la Executivul CEO, șefii de secții, cu o singură excepție afirmând că nici ei nu sunt implicați în propunerile de acordare de clase.

Și la USM Rovinari au fost probleme

Conducerea subunității a trimis o listă cu 73 de persoane propuse pentru măriri salariale și a primit de la administrația CEO o alta cu 65 de angajați, dintre aceștia, în listă apăreau cinci salariați care nu fuseseră propuși de subunitate.
La UMC Peșteana situația a fost similară: conducerea carierei a trimis administrației CEO o listă cu cei propuși pentru creșteri salariale și a primit o alta, existând diferențe majore între cele două liste. Directorul subunității nu a susținut decât acordarea claselor salariale pentru angajații nominalizați de UMC, pe lista inițială, și nu pentru alți 80 de angajați introduși în tabel de conducerea companiei.
La UMC Roșia, directorul Iustin Ioniță a susținut în fața comisiei că a avut o întrevedere cu directorul adjunct Resurse Umane, Sorin Olaru, și cu șeful Departamentului Relații cu Comunitatea, Ion Rușeț, și a întocmit o listă cu 236 de persoane, aceasta fiind prezentată și liderilor SMEO și FNME, Ovidiu Priporeanu, respectiv Cristian Lădaru care nu au avut obiecțiuni. Ulterior, directorul carierei a spus că nu știe cine a întocmit lista cu cei 185 de salariați care au beneficiat de creșteri salariale, nu și-a asumat-o, nu a semnat-o, și nu a parafat nici actele adiționale pentru acei angajați.

Conducerea companiei nu a stabilit încă modul în care va proceda pentru recuperarea sumelor încasate în baza acordării claselor salariale fără respectarea criteriilor convenite la nivelul CEO, în acest sens fiind așteptată o decizie a Directoratului în următoarele zile.

loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

4 comentarii

 1. Clase preferențial

  Scârbele….șefii de unitate au dat clase preferențial

 2. La vremea respectiva s-au facut documente care aratau „legalitatea” fenomenului.
  Semnatari:
  – trofin absolventa cu media 6,
  – olaru-lacatusu absolvent de Jiul de Sus,
  – badeasca seralista de la Mine Subteran,
  – alti directori-primari.
  Pe langa dezavantajarea apeste 15.000 salariati mai e si o problema penala.
  Atunci posibilii „cercetatori” n-au „studiat” pe protejatii lui ciurel de teama sa nu-si rupa dintii in protectorul lui ciurel – volintiru. Dar acum?!

 3. Vinovata de toate aceste nereguli se face Trofin Valentina, de altfel, si documentatia a facut-o de nota 6. Acum , nu ar trebui sa suporte minerii si energeticienii si sa se repare gresala prin intocmirea documentelor necesare

 4. Să acceptăm ideea că vor fi luati inapoi acesti bani! Ce se va face cu ei?Vor fi împărțiți ca salarii de merit directoratului,CS-ului si la toți”dumnezeii”din conducerea complexului,oameni”merituosi”care se sacrifică în fiecare an pt.bunul mers al societatii dînd afară îmi de oameni,tăind venituri,taind de la investiții,taind de la alocațiile pt.echipamente de protectie si multe alte sacrificii care le fac.Adevarul este ca la salariile”mizerabile” care le au merită cu toții o suplimentare de venituri mai ales acum la sfîrsit de an,stalear matu-gît.Personal nu am primit nimic,nu merit si nu cer nimic,ar fi sub demnitatea mea să cer ceva unor pigmei in meseria asta,totusi stim cu toții după ce regulă se lucrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *