BOMBĂ! Vicepreședintele Ciprian Florescu și viceprimarul Aurel Popescu – CONFLICT DE INTERESE

aurel-popescu-cip-florescu

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, și viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, au încasat, până în urmă cu trei luni, câte 1.000 de lei, de la Clubul Pandurii, pentru participarea, în calitate de membri, la şedinţele Consiliului de Administrație. Potrivit legislației, atât în cazul vicepreședintelui Florescu, cât și în cel al viceprimarului Popescu poate fi constatată existența conflictului de interese, din momentul în care, pe perioada exercitării mandatelor de consilier județean, respectiv consilier local, au votat hotărârile cu privire la finanțarea Clubului de Fotbal Pandurii Tg-Jiu, deși aveau ”un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor”.

Vicepreședintele Ciprian Florescu și viceprimarul Aurel Popescu pot intra în vizorul Agenției Naționale de Integritate, după ce au încălcat prevederile Legii privind Statutul aleșilor locali. Cei doi au fost desemnați de Consiliul Județean Gorj, respectiv Primăria Municipiului Tg-Jiu să facă parte din Consiliul de Administrație al Asociației Clubul Sportiv ”Pandurii – Lignitul” Tg-Jiu și au fost remunerați cu câte 1.000 de lei pentru participarea la fiecare ședință. Potrivit unor surse, la momentul desemnării acestora în structura de conducere a clubului, s-a avut în vedere prevederile legislației privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, însă cei doi intră sub incidența articolului 77, punctul 1 din Legea privind Statutul aleșilor locali, potrivit căruia ”consilierii județeni și consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea și adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”.

facsimil-lege

Concret, Florescu și Popescu fac parte din CA al Pandurii încă din 2014 și de fiecare dată, în anii care au urmat, au votat hotărârile din consiliul județean, respectiv consiliul local, prin care erau prevăzute cotizațiile acestora ca membri asociați ai clubului, deși cei doi încasau bani de la asociația sportivă.
De exemplu, în acest an, la data de 29 ianuarie, Consiliul Județean Gorj a avut pe ordinea de zi a ședinței un proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului cotizației pentru 2016 în calitate de membru asociat la Pandurii în sumă de 500.000 de lei.

facsimil-florescu-1

Proiectul a fost votat de 22 de consilieri județeni, printre care și de Ciprian Florescu, iar în procesul verbal al ședinței nu se face vreo mențiune cum că acesta s-ar fi abținut de la vot.

facsimil-florescu-2

facsimil-florescu-3

Situația este similară și în cazul viceprimarului Aurel Popescu. În data de 2 septembrie 2016, într-o ședință extraordinară, Consiliul Local Tg-Jiu a aprobat conținutul cadru al contractului de finanțare și cuantumul cotizației ce va fi alocată Clubului Pandurii. Proiectul a trecut cu 17 voturi, inclusiv cel al lui Popescu, numele acestuia figurând printre consilierii care au votat ”pentru”.

facsimil-popescu-1

facsimil-popescu-2

Legislația este clară în astfel de situații, iar ANI a constatat existența conflictului de interese în alte câteva cazuri din țară, trase la indigo cu cel prezentat.loading...
Loading...

Citește și

Ministrul Energiei, explicaţii în plenul Camerei Deputaţilor

Ministrul Energiei, Anton Anton, este invitat, pe 7 mai, la “Ora Guvernului” în plenul Camerei …

4 comentarii

  1. Doi narozi incompatibili cu inteligenta . Slugoii lui nea Ion si nea Florin .Acum sa stea pe vtusa 3 ani , fiindca nici macar la alegerile locale din 2020 nu vor mai putea candida . Pentru cate 1000 de lei lunar , lacomi si nesatui mai sunt amandoi .Aurel Popescu a facut milioane de euro din pacanele la negru si nu se mai satura iar CiPrian miliarde de lei din combinatiile nevestei cu primarii PSD din judet dar tot nu le ajunge , mai vor si de la amaratul de club Pandurii , sa l puna pe butuci de tot .

  2. Florescu Ciprian o jigodie a devenit,dintr-un lacheu amarat de casa al PSD care aranja mesele si punea vesela la sediul PSD a sarit pe o functie pe care nici nu o visa ,in om neispravit si lacom.

  3. nu cred ca asa ceva nu e intaknit mereu

  4. Ce bomba , astia doi sunt ,,,,petarde . Pentru cunoscatori .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *