Brâncuşi îl APĂRĂ pe Iohannis!

iohannis-la-masa-taceri

Președintele României, Klaus Iohannis, a respectat spiritul Brâncuși și nu a încălcat nicio reglementare privind protecția operelor din Parcul ”Constantin Brâncuși” de la Târgu Jiu! Afirmaţia preşedintelui Iohannis vine după ce, la Târgu Jiu, acesta s-a aşezat pe unul din scaunele de la Masa Tăcerii, lăsându-se fotografiat. Poza a făcut furori în media românească.

Prezent la Târgu Jiu, președintele României, Klaus Iohannis, s-a fotografiat șezând pe unul dintre scaunele Mesei Tăcerii, operă a marelui sculptor Constantin Brâncuși. O televiziune centrală a menționat că șeful statului a încălcat regulile și s-a așezat pe unul dintre scaune iar polițiștii locali au fost toleranți, doar pentru că era implicat președintele țării.
În reglementări, nu există nicio precizare care să facă referire la aplicarea de sancțiuni într-o astfel de situație, Hotărârea Consiliu Local al municipiului Tg-Jiu cu nr. 192/2010, privind instituirea unor reguli referitoare la protejarea obiectelor de artă și de mobilier urban aflate pe raza municipiului Târgu-Jiu, specificând foarte clar la Art. 1 : ”constituie contravenție și se sancționează(…)”, lit. b): ”urcarea persoanelor pe Masa Tăcerii, a Scaunelor, ori depozitarea de obiecte de orice fel;” și c): ”degradarea, murdărirea, deteriorarea prin scriere, marcare, gravare, zgâriere, schiţare, chiar prin afişare, pulverizare, a obiectelor de mobilier urban de pe raza Municipiului Târgu-Jiu, precum şi producerea de zgomote de orice fel de către persoanele fizice, dacă aceste zgomote tulbură liniştea publică.”.
Președintele României, Klaus Iohannis, nu s-a aflat în niciuna dintre situații și a respectat întru totul spiritul Brâncuși, însuși marele artist spunând despre operele sale în aer liber: ”Aș vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri și grădini publice, să se joace copiii peste ele, cum s-ar fi jucat peste pietre și monumente născute din pământ, nimeni să nu știe ce sunt și cine le-a făcut dar toată lumea să simtă necesitatea și prietenia lor, ca ceva ce face parte din sufletul Naturii…”

loading…loading...
Loading...

Citește și

Încă un PROIECT IMPORTANT bifat de soția unui târgujian! Ce sumă COLOSALĂ va câștiga din toamnă!

Soția unui cunoscut târgujian a mai bifat încă un proiect important în cariera sa. Pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.