sâmbătă , 18 noiembrie 2017 - 8:19

BREXIT| Prima schimbare MAJORĂ pentru români

În timpul summit-ului Consiliului European de săptămâna aceasta, prim-ministrul britanic Theresa May a avut parte de un moment foarte tensionat cu oficialii europeni.

Potrivit The Guardian, în timpul unei discuții din cadrul Consiliului European, oficialii UE au refuzat să vorbească în limba engleză. Ei au insistat și s-au adresat prim-ministrului englez în franceză.

Înainte de Brexit, în timpul administrației lui David Cameron, ședințele europene erau susținute în limba engleză. Theresa May a subliniat că ”dorește să discute despre Brexit”, moment în care un diplomat belgian i-a transmis ironic în franceză că nu este ascultă.

Problema utilizării limbii engleze în instituțiile europene reprezintă un factor care afectează direct și foarte mulți români. Cu toate că statele membre folosesc limba națională ca limbă oficială, limba comună este engleza.

Consecință a Brexitului, la summit-ul de săptămâna aceasta, s-a vorbit în limba franceză.

Măsura afectează sute de funcționari europeni care deja lucrează sau urmează să o facă în instituțiile europene.

loading...
Loading...

Citește și

Catalog eMAG Black Friday 2017 – Vezi Reducerile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.