Britanicii nu mai vor să iasă din UE

Un „marş pentru Europa” a mobilizat sâmbătă la Londra, Birmingham, Oxford şi Edinburgh mii de persoane care au cerut menţinerea de relaţii strânse cu UE în pofida Brexitului.

La Londra, în jur de 2.000 de persoane plecate de dimineaţă din Hyde Park au ajuns după-amiază la sediul Parlamentului din Westminster, agitând numeroase drapele europene şi scandând sloganuri precum „Stop Brexitului” şi „Avem nevoie de UE”  relatează AFP şi DPA citate de Agerpres.

„Jumătate din ţară crede că părăsirea UE este o decizie proastă. Nu vrem să părăsim UE, asta merge împotriva cursului istoriei”, a declarat David Hillman, de 42 de ani, referindu-se la referendumul de la 23 iunie, în care 52% dintre britanici au votat pentru părăsirea blocului comunitar.

„De fapt, a adăugat el, jumătate dintre noi nu sunt convinşi că asta se poate întâmpla”, a declarat acest responsabil al unei asociaţii de luptă împotriva sărăciei.

Printre manifestanţi s-a aflat actorul şi umoristul transsexual Eddie Izzard care, în cursul campaniei pentru referendum, le-a cerut studenţilor să voteze împotriva unei ieşiri din UE.

„Vom continua să ne batem. Theresa May a spus că ‘Brexit înseamnă Brexit’. Dar ce înseamnă Brexitul? Habar nu are”, a spus el.

Manifestaţiile au loc înainte de o dezbatere în Parlament privind o petiţie online care cere organizarea unui al doilea referendum. Textul a adunat până acum peste 4 milioane de semnături online.

Dar Theresa May, care s-a pronunţat în favoarea rămânerii în UE în timpul campaniei, a declarat că „nu va avea loc un al doilea referendum” şi că va pune în practică Brexitul, al cărui calendar rămâne să fie stabilit.

Premierul britanic a precizat că nu va invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care va lansa procedura de divorţ cu UE, înainte de sfârşitul anului. Din acel moment, Marea Britanie va dispune de doi ani pentru a negocia modul în care va ieşi din UE.

Sursa: http://www.economica.net/mars-pentru-europa-la-londra-britanicii-nu-mai-vor-sa-iasa-din-ue_124881.html#ixzz4JGbFehf1

loading...
Loading...

Citește și

În arest după ce a pus FOC în ograda vecinului!

La data de 24 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti …

8 comentarii

 1. Amarad Claudio Trincka

  cei care au votat iesirea au facut-o cu capul pentru viitorul țării și nu pentru buzunarul gol al celor aflați pe ajutor social, care după cum cum se observă, lansează tot felul de proteste bizare pentru a se reântregi cu triburile rămase peste strâmtoarea canalului.

 2. englezii au ce sa castige

 3. asa este logic

 4. alte natii au invadat locatia

 5. se vrea iesirea sa nu mai contribuie cu bani

 6. esteceva similar cu votul anterior

 7. un cititor fidel

  Ar fi interesant de stiut cine sunt initiatorii manifestatiilor -oare ONG-uri finantate de pe continent?, si cine sunt cu adevarat participantii la manifestatii – cetateni britanici oare?. UE are mult mai mare nevoie de UK decat invers. Probabil ca englezii nu au uitat faptul ca germanii au vrut sa-i cucereasca militar iar in aceste vremuri ar fi posibil ca aceasta sa se produca economic -financiar fara implicarea armatelor.
  Este o parere doar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *