Bucuria a trecut: Stoican, deja cu gândul la meciul cu ASA

Fără îndoială că succesul înregistrat luni, în fața Concordiei Chiajna, a readus Pandurii în cărțile pentru lupta supraviețuirii în Liga I, însă fără o continuare la fel de bună în etapa a XI-a din play-out, lucrurile vor redeveni critice pentru echipa de fotbal gorjeană. Acest aspect este recunoscut și de către antrenorul Flavius Stoican, care a și uitat de cele trei puncte obținute cu ilfovenii și este deja cu gândul la disputa de mâine, cu ASA Târgu Mureș.

După gura mare de oxigen obținută prin victoria în fața Chiajnei, tehnicianul pandurilor, Flavius Stoican, a dorit să le mulțumească jucătorilor în stil propriu. Îi laudă pentru ambiție și ”credință” în evitarea matineului, însă deja îi pregătește psihic pentru următoarea confruntare din play-out. ”A fost cea mai frumoasă victorie din cariera mea de antrenor. Cinste lor, bravo lor! Țin să-i felicit pe acești băieți pentru că nu cedează, chiar dacă suntem o echipă încropită peste noapte. Și nu găsim alibi în faptul că nu avem omogenitate sau vreo situație financiară deosebită. Avem din nou acum suportul tuturor oficialităților locale din Târgu Jiu, dar totul e clar că depinde doar de ce vom face noi pe teren. Ori în meciul cu Concordia Chiajna am demonstrat că putem și nu vrem să cedăm. Ne bucurăm pentru această victorie, dar vineri ne așteaptă o altă partidă la fel de importantă pe care trebuie să o tratăm cu maximă seriozitate. Chiar dacă cei de la Târgu Mureș nu mai au șanse să se salveze de la retrogradarea din prima ligă. Șansele noastre au crescut, dar trebuie să fim foarte atenți la meciul cu ASA. Nu am câștiga nimic din victoria cu Chiajna dacă nu am scoate 3 puncte și cu Târgu Mureș”, declară Stoican.

Sper ca jucătorii să se fi convins că nu există diferențe între noi și celelalte echipe atâta timp cât avem determinare și încredere că putem să ne salvăm de la retrogradare.
Flavius Stoican, antrenor Pandurii Târgu Jiu

A cui va fi vina în cazul retrogradării

Cu doar 4 etape rămase de disputat din acest sezon, Pandurii ocupă încă o poziție retrogradabilă, de pe locul VII în play-out, cu 20 de puncte. Așa că tehnicianul Flavius Stoican nu se îmbată deloc cu apă rece după victoria de moral cu Concordia Chiajna și are pregătite deja două variante de discurs pentru finalul stagiunii: ”Am spus de la început, de când am venit la Pandurii, că îmi voi asuma eșecul aici dacă vom retrograda. Am știut de la bun început ce mă așteaptă și nu caut nici acum alibi indiferent de situație. Voi fi principalul vinovat dacă lucrurile nu vor merge cum trebuie. Dar, dacă vom reuși să rămânem în Liga I, meritul este doar al jucătorilor”, susține antrenorul pandurilor.

O luptă în trei, cu două bătălii decisive…

După ce s-a apropiat la doar 3 puncte de locul de baraj și chiar de o poziție care menține echipa de fotbal gorjeană în Liga I, Stoican and Co. mai au de dat încă două bătălii decisive pentru a ști dacă vor vedea în vară matineul sau nocturna. Tehnicianul grupării oltene știe că lupta pentru supraviețuire se va da în trei, iar următoarele două jocuri se anunță a fi pe viață și pe moarte. ”Va fi o luptă în trei pentru salvare, cu Pandurii, Timișoara și Concordia, nu știu cine are prima șansă. Sigur, noi avem acum un moral bun, avem încredere că putem să ajungem Chiajna și Timișoara dacă reușim să batem Târgu Mureș. Abia după aceea va fi important ce vom face și cu Poli. Luăm lucrurile pas cu pas. Totul depinde doar de noi. Dacă batem și la Timișoara înseamnă că merităm să rămânem în prima ligă, daca nu, să rămânem acasă!”, anunță Flavius Stoican.

loading...
Loading...

Citește și

Treziți-vă! Săptămână decisivă de a avea din nou o echipă de primă ligă la Târgu Jiu

Din câte se știe deja, o șansă unică a apărut acum pentru ca Târgu Jiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *