Ca-n viață! | Trădare în familie

ca-n-viata

Vă propunem, începând de azi, să vă delectați cu întâmplări amuzante din urbea noastră, povestite absolut savuros de către o doamnă cu mult simț al umorului, uneori chiar și negru. Vă asigurăm că peripețiile sunt absolut reale și suntem convinși că vă veți regăsi în câteva dintre ele.

Aveam de gând să adopt o pisică îndată ce voi fi ieșit la pensie. M-am tot gândit un an de zile și am ajuns la concluzia că nu pot avea grijă de ea și mai ales că nu o pot lua cu mine prin trenuri, autocare și microbuze atunci când plec din oraș. Îmi îndrept așadar atenția spre animalele de companie ale rudelor, prietenilor și vecinilor. Mai ales ale vecinelor de la blocul din stânga.

Doamna N., de pildă, are doi căței maro pe care îi scoate la aer de două ori pe zi. Discutăm despre ei, despre problemele asociației, despre facturi și prețuri. Doamna are probleme vizibile la genunchi și merge cu mare greutate. Iar în preajma ei se află mai mereu A., un tip solid și arătos care se îndreaptă, socotesc eu, spre vârsta de 40 de ani, ca și copiii mei.

Nu e rar ca un părinte rămas singur să locuiască împreună cu vreunul dintre copii, fie el căsătorit sau nu. Iar eu am vrut adesea s-o întreb pe doamna N. dacă băiatul e sau nu căsătorit. Însă întrebarea a rămas nerostită din diverse motive.

Azi, spre ora prânzului, în fața blocului vecin se afla doar stăpâna lui Blacky, o cățelușă minusculă și simpatică. „Unde e mama lui A.?”, am întrebat-o. „Nu e maică-sa, e nevastă-sa!”, a strigat vecina speriată. „Ea are 62 de ani și el 45. Să n-o întrebați asta, fiindcă se supără. Eu am întrebat-o, deși soțul dumneavoastră mă tot înghiontea ca să mă facă atentă. S-a supărat rău pe mine și nu mi-a mai vorbit câteva luni”.

A, deci soțul meu știa, dar mă lăsa să comit o gafă. Miroase a trădare în familie. Dar nu mai contează, fiindcă, azi, în zi de sărbătoare, am întâlnit fix persoana care să mă lumineze și datorită căreia să păstrez în continuare bunele relații cu vecinii.

G.B.

Loading...

Un comentariu

  1. Fereasca dumnezeu… voi ce visati noaptea bagati in ziar? O sa se duca de tot pe vale… va puneti ceucea singuri cu rahaturi de astea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *