Călinoiu RENUNŢĂ la şefia Consiliului Judeţean. CINE va conduce Gorjul!

Calinoiu---Carciumaru-(20)

Ion Călinoiu a declarat că va renunţa la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Astfel, după cei 12 ani cât a condus judeţul, Ion Călinoiu a decis că e momentul de un „suflu nou” în Consiliul Judeţean. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a anunţat cine îl va înlocui pe Călinoiu. În următorii patru ani, judeţul va fi condus de Cosmin Popescu.

Călinoiu a ţinut să precizeze că decizia de a pleca de la conducerea judeţului îi aparţine, nefiind influenţat de către cineva. Acesta a spus că ştia încă din 2012 că acesta va fi ultimul său mandat la conducerea Consiliului Judeţean. „Decizia este a mea şi nu putea fi influenţată de nimeni. Eu am constatat, nu acum, că e momentul de a nu mai continua ca preşedinte al Consiliului Judeţean de o perioadă bună de timp, chiar de la începutul mandatului al treilea. Este nevoie de a împrospeţi administraţia. Este nevoie de suflu nou. Nu trebuie să stai pe un scaun de dragul scaunului, ci să stai cu picioarele pe pământ şi să sprijini, şi voi sprijini o nouă formulă la nivelul judeţului Gorj. O formulă cu oameni care sunt bine percepuţi de către gorjeni. Ce voi face mai departe? Rămân bineînţeles cu responsabilităţile politice şi îmi propun ca obiectiv politic ca alături de preşedintele Cârciumaru şi organizaţiile teritoriale să câştigăm alegerile parlamentare”, a declarat Ion Călinoiu.

Nu a vrut să spună cine va fi noul preşedinte

Călinoiu nu a dorit să dezvăluie numele noului preşedinte, deşi de mai mult timp se zvonea că cel care îl va înlocui va fi Cosmin Popescu. Actualul preşedinte al CJ le-a cerut jurnaliştilor să aibă răbdare până azi, când se va întruni Comitetul Executiv, pentru a afla cine îi va lua locul. „Decizia de nominalizare este a Comitetului Executiv Judeţean. Eu nu pot să spun nume acum, cu toate că le am în cap. Personal, mi-aş spune punctul de vedere dacă nu aş avea calitatea asta de a influenţa decizia Comitetului Executiv”, a afirmat Ion Călinoiu.

Cârciumaru l-a dat de gol

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, l-a dat de gol pe Ion Călinoiu şi a spus cine va fi noul preşedinte al Consiliului Judeţean. „Este decizia dumnealui şi nu pot să o comentez eu. Este normal ca după atâţia ani de zile să ia această decizie de a merge mai departe la Senat. Cred că pentru niciunul dintre noi nu este o surpriză această decizie pentru că dânsul de mai multe ori a spus că în toamnă va candida pentru un post de parlamentar. Domnul Cosmin Popescu va fi supus votului mâine (azi, n. red) în Comitetul Executiv. Se va cere votul comitetului pentru ca în Consiliu să-l susţinem pe Cosmin Popescu pentru funcţia de preşedinte şi pe domnul Ciprian Florescu pentru funcţia de vicepreşedinte”, a spus Florin Cârciumaru.

loading...
Loading...

Citește și

PRIMAR, obligat să plece de la PRIMĂRIE. A făcut AFACERI cu oi!

Edilul comunei Samarinești a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate. Decizia Înaltei Curți de …

Un comentariu

  1. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *