duminică , 17 decembrie 2017 - 19:27

Căminele de bătrâni vor primi bani în funcție de performanțe

Căminele de bătrâni vor putea primi bani în plus de la stat, în funcţie de performanţe! Asta înseamnă că fiecare persoană îngrijită trebuie să aibă un program personalizat, care să nu însemne doar hrană şi medicamente. Ministerul Muncii pune la bătaie nouă milioane de lei, printr-un proiect pilot, care se va desfăşura până la sfârşitul lunii noiembrie. Săptămâna trecută, Guvernul a stabilit că centrele de bătrâni administrate de autorităţile locale pot primi de la stat o finanţare de până la 10 la sută din cheltuielile de funcţionare.

Dragoș Pîslaru, ministrul muncii: „Pentru căminele care vor veni cu aceste reforme, care vor încerca să crească calitatea serviciilor, care vor aloca mai multă atenție unui management de caz și al reabilitării funcționale a vârstiniclor se acordă o sumă de până la 50% stabilită din standardul minim de cost stabilit la nivel național prin care se impulsionează activitatea căminelor.”

Sursa: Digi24.ro

loading...
Loading...

Citește și

Care sunt bonurile câştigătoare la extragerea de ASTĂZI!

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) organizează duminică, 17 decembrie, o nouă extragere pentru selecţia celor 100 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.