vineri , 15 decembrie 2017 - 6:13

Campania electorală este magnifică dar lipseşte cu desăvârşire

ALEGERI LOCALE 2016. Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni într-o conferință de presă susținută la Brașov, referindu-se la campania dinaintea alegerilor locale, că aceasta „lipsește cu desăvârșire” și că Legea electorală ar trebui modificată.

„Campania electorală este magnifică, este adorabilă, dar lipsește cu desăvârșire. Nu mă refer la campania de la Brașov, mă refer la ceea ce se întâmplă în toată țara. (…) Aici trebuie să subliniez care sunt neajunsurile și defecțiunile legii. Dacă legea a vrut să restrângă cu bună intenție circulația banilor negri la partide, în timpul campaniei electorale, e de salutat acest lucru. Numai că legea are o serie de măsuri excesive care fac ca această campanie să nu poată să realizeze unul dintre obiectivele firești ale oricărei campanii electorale, adică crearea notorietății în primul rând a existenței alegerilor, a candidaților din partea partidelor, crearea posibilității pentru candidați și pentru partide de a-și prezenta mesajul către electorat. Aceasta este o deficiență majoră care riscă să ducă la o slabă participare la vot, la o participare a oamenilor care vor fi neinformați suficient, lucru care creează un uriaș deficit democratic. Eu bănuiesc că va fi o prezență scăzută la vot, și trebuie să privim cu realism și să facem o modificare a legii”, a spus Tăriceanu.

Sursa Agerpres

loading...
Loading...

Citește și

Loteria bonurilor fiscale, o nouă extragere pe 17 decembrie

Loteria bonurilor fiscale, o nouă extragere pe 17 decembrie. Extragerea bonurilor fiscale câștigătoare emise între …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.