sâmbătă , 18 noiembrie 2017 - 4:26

Campanie INEDITĂ la Târgu Jiu: Le-au luat țigările din mână și le-au oferit un MĂR!

cort-UCB-ziua-asistentului-(3)

Festivalul Naţional „Studenţiada”, organizat de Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” în parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, va încheia evenimentul cu Campania antifumat „Fumează un măr”.

„Astfel, astăzi, 8 noiembrie, în intervalul orar 11:00-12:30, membrii LSUCB vor oferi câte un măr în schimbul unei țigări, fiecărui student surprins că fumează, încercând să îi convingă, printr-o modalitate inedită, să renunțe la fumat și să adopte un stil de viață sănătos. Campania „Fumează un măr” are ca scop informarea, dar şi conştientizarea studenților cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum și la dreptul fiecăruia de a trăi sănătos, fiind determinată de statisticile cutremurătoare legate de efectele nocive ale acestuia. După aprecierile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), tabagismul ucide 6 persoane în fiecare minut, iar un fumător din patru moare de o maladie legată de tutun. Se estimează că până în anul 2020 numărul deceselor cauzate de fumat va ajunge la 10 milioane pe an, acesta constituind cauza a 90% din decesele prin cancer pulmonar, a 75% din decesele datorate bronşitei şi emfizemului şi a aproximativ 25% din decesele prin boli cardio-vasculare. Statistic, cancerul reprezintă, atât în lume, cât şi în ţara noastră, a doua cauză de deces după bolile cardio-vasculare” a spus Stefan Cristian Moșoi, preşedinte LSUC.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Șapte persoane prinse muncind la negru de către inspectorii ITM Gorj. Amenzi URIAȘE pentru agenții economici

Inspectorii Serviciului Control Relații de Muncă din cadrul ITM Gorj au depistat, săptămâna trecută, cinci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.