duminică , 23 aprilie 2017 - 20:39

Canada elimină VIZELE pentru români. La anul!

Canada intenţionează să elimine toate vizele pentru cetăţenii români şi bulgari la 1 decembrie 2017, a anunţat luni ministrul canadian al imigraţiei, John McCallum, într-o declaraţie preluată de Reuters și transmisă de Agerpres.

Guvernul canadian îşi rezervă „dreptul de a reintroduce cerinţa de viză pentru România şi Bulgaria” în caz că se constată „creşteri puternice ale tendinţelor de migraţie ilegală”, se arată într-un comunicat guvernamental.

Ca o etapă intermediară, de la 1 mai 2017, românii şi bulgarii care au primit o viză de reşedinţă temporară în ultimii 10 ani sau deţin o viză valabilă a Statelor Unite – alta decât pentru imigranţi – vor putea intra în Canada sau trece prin această ţară pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie. Cererea pentru această autorizaţie se poate depune online, în câteva minute, iar autorizaţia costă şapte dolari canadieni şi este legată electronic de paşaport, fiind valabilă cinci ani sau, dacă paşaportul expiră mai repede, până la expirarea paşaportului.

„Colaborăm îndeaproape cu România şi Bulgaria şi vom continua să lucrăm pentru trecerea la călătorii fără viză, pentru a ne asigura că eliminarea obligativităţii vizelor, atunci când va avea loc, va fi durabilă şi pe termen lung”, a declarat McCallum.

loading...

Citește și

FOTO. Fiul unui primar gorjean, dosar penal după scandal în club

Razvan Radu, fiul primarului orașului Țicleni, Constantin Radu, a fost, în această dimineață, protagonistul unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.