joi , 23 noiembrie 2017 - 20:37

Cancerul colorectal face ravagii

bolnavi-cancer-1

Din ce în ce mai mulți gorjeni sunt diagnosticați ca suferind de cancer colorectal. Peste 800 de bolnavi sunt prinși în evidențele DSP și se află sub tratament.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în trimestrul II au fost confirmate 20 de cazuri noi de cancer colorectal, în evidențele medicilor rămânând 833 de cazuri. Cancerul colorectal este a treia cea mai frecventă formă de cancer la nivel mondial, din punct de vedere al numărului total de cazuri înregistrate. „Cancerul de colon este o afecțiune tumorală a colonului (intestinului gros). Cancerul rectal afectează ultimii centimetri ai colonului, astfel încât împreună, cele două afecțiuni poartă denumirea de cancere colorectale. Majoritatea cancerelor de colon debutează ca și proliferări benigne de celule, sub forma polipilor colonici. În timp, unii dintre acești polipi se pot transforma malign în cancer de colon”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

EXPOZIȚIE la Tel Aviv a fotografului Teodor Dădălău!

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj organizează la Tel Aviv, sâmbătă 25 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.