Când va fi gata și cât costă centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu

conf-primarie-adi-tudor

Lungimea totală a traseului variantei de ocolire este de 20 de kilometri. Construcția variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu presupune execuția a mai multe poduri și pasaje, trei noduri rutiere, două intersecții giratorii, pentru racordarea variantei est la DN66 și a variantei vest la DN67 D.
Varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu va avea 20 de kilometri iar valoarea acesteia va depăși suma de 35 de milioane de euro finanțată de Guvernul României și fonduri europene. În acest moment se lucrează intens în special în zona podurilor și pasajelor iar lucrările au fost finalizate în proporție de aproximativ 60%. „Primăria Municipiului Târgu Jiu a elaborat planul de mobilitate, un instrument fără de care nu putem discuta accesarea fondurilor europene. Varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu este o lucrare destul de mare, completă și complexă. Este o lucrare care însumează 20 de kilometri de rețea de transport, 20 de kilometri noi pentru Târgu Jiu care se vor derula atât pe partea de răsărit, cât și pe partea de apus a orașului. O valoare de investiție, din câte rețin, de peste 35 de milioane de euro, finanțată de Guvernul României și fonduri europene. Ca și traseu punctul 0 este în partea de sud din DN 66, zona Romanești, podul de cale ferată”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

Pasaje supraterane

Varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu presupune realizarea unui traseu rutier atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia. „Imediat după pod direcția Craiova -Târgu Jiu, în partea dreaptă către răsărit sunt primii 15 kilometri presupunând trecerea peste râul Amaradia, calea ferată din zonă și un pod își continuă traseul către răsărit intersectând străzile Mărgăritarului și Ana Ipătescu. Amenajarea acestor intersecții este prevăzută cu pasaje supraterane peste varianta de ocolire, își urmează cursul însemnând traversarea către zona Drăgoieni cu un pod peste râul Amaradia, pasaj peste calea ferată, ajunge în zona de intersecție cu drumul DN 67 Severin- Râmnicu Vâlcea. Acel nod rutier este prevăzut cu o sistematizare sens giratoriu și un pasaj care va face trecerea peste drumul național cu acele bretele de intrare coborâre pentru a selecta direcțiile de mers. Își urmează cursul prin zona stațiunii Pomicola către nord, intersectează strada Aviatorilor, intersecție reglementată cu un pasaj peste varianta ocolitoare. Urmează un traseu către partea de nord, pasaj peste calea ferată și drumul național DN 67. Acest pasaj se va racorda în partea de nord a Târgu Jiului într-o girație care va cuprinde atât drumul național DN 66 cât și drumul județean Curtișoara, pe toată această lungime de aproximativ 15 kilometri pe lângă partea de drum propriu-zis sunt realizate aceste poduri și pasaje. În spre partea de răsărit plecând tot de la punctul zero, acea intersecție va fi sistematizată cu un sens giratoriu pasaj suprateran, pod peste râul Jiu, o lucrare destul de amplă, își urmează cursul către intersecția cu DN 66 și 67, însemnând un pod peste Șușița, pasaj peste drumul național Drobeta Turnu Severin-Târgu Jiu apoi calea către DN 67 toată această lungime este de aproximativ 5 kilometri”, a mai spus Marius Ionescu.

60 % din lucrări au fost finalizate

Termenul pentru finalizarea centurii Târgu-Jiu, amplasată pe DN66, va fi de doi ani, la care se adaugă o perioadă similară pentru notificarea defecţiunilor. „La această oră se lucrează destul de intens în special în zona acestor mari obiective și aici vorbesc despre poduri și pasaje, lucrări destul de avansate la această oră. În jur de 60 % din lucrări au fost finalizate, ce a fost mai greu a trecut acum urmează partea mai simplă”, a declarat Marius Ionescu directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu Jiu.


loading...
Loading...

Citește și

Soțul contabilei șef a Teatrului „Elvira Godeanu” a MURIT! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Sincere condoleanțe pentru trecerea la cele veșnice a domnului Cristian Greculescu, soțul doamnei contabil șef …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *