Cărbunele DISPARE treptat din strategie

cariera-grigorescu

Strategia energetică a României este ca și finalizată. La dezbaterea pe marginea Strategiei Energetice a României 2016-2030 „Expertiza românească pentru noua revoluție energetică”, oficialii Ministerului Energiei au prezentat concluziile preliminarii după modelarea cantitativă. „Ceea ce am prezentat azi sunt date preliminare, această modelare matematică nu trebuie privită ca o pictură pentru că toate datele sunt legate între ele. Am luat în considerare mai multe scenarii, subscenarii și senzitivități. Procentul cărbunelui în mixul energetic variază, și asta este condiționat de prețul certificatelor de CO2 care se modifică la nivel european. Acest lucru are un impact major în analiza pe care ați văzut-o și poate face switch-ul între cărbune și gaz”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu, în cadrul dezbaterii organizate de Energynomics.ro.
Cărbunele rămâne o resursă importantă a mixului energetic românesc în strategia energetică a României. „Cu siguranță cărbunele va rămâne important, trebuie să ne fie clar acest lucru. Nu pentru că eu am dezvoltat, poate, în acești ani, o legătură particulară cu acest sector, este adevărat, însă eu cred în cărbune ca fiind unul dintre cei mai rezilienți combustibili”, a afirmat ministrul Energiei. În 10-15 ani, producția de cărbune se va diminua (reiese din datele prezentate în baza strategiei), ceea ce nu înseamnă dispariția companiilor care produc energie din această resursă, a subliniat Grigorescu.

A.C.loading...
Loading...

Citește și

Șefii CEO vor să PLECE! Fostul manager al CEO, Laurențiu Ciurel, dezvăluiri EXPLOZIVE! „Am tăcut câteva luni. Rău am făcut!”

După o perioadă de tăcere, fostul manager al CEO, Laurențiu Ciurel, a reînceput să scrie …

Un comentariu

  1. lasa-ne, lasa-ne….!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.