Căsătorie cu DISPENSĂ! Căsătoriile dintre ortodocși și ne-creștini, INTERZISE

Căsătoria religioasă mixtă este posibilă în Biserica Ortodoxă Română, cu aprobare specială, a anunţat  Patriarhia Română.

„În urma discuţiilor din presă referitoare la poziţia Bisericii Ortodoxe Române privind căsătoriile religioase mixte, facem următoarele precizări: pentru a păstra unitatea de credinţă şi de viaţă spirituală în familie, tradiţia canonică strictă a Bisericii Ortodoxe a formulat explicit interdicţia căsătoriei credincioşilor ortodocşi cu persoane de altă confesiune creştină”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Totuşi, prin excepţie, „din raţiuni pastorale în contexte socio-culturale multiconfesionale”, Biserica Ortodoxă „îngăduie căsătoria credincioşilor ortodocşi cu persoane de altă confesiune creştină, după obţinerea dispensei de la episcopul ortodox al locului, care are cea mai înaltă responsabilitate pastorală în eparhie”, se mai precizează în comunicat. În concluzie, episcopul locului poate să acorde, ca excepţie de la regulă, dispensă pentru căsătoria religioasă a unei persoane creştin-ortodoxe cu o persoană de altă confesiune creştină.

Decizii ale Sfântului Sinod din Creta:

● Cu privire la căsătoriile mixte între ortodocși și ne-ortodocși sau necreștini, s-a hotărât: Căsătoria între ortodocși și neortodocși este interzisă conform acriviei canonice (canonul 72 al Sinodului Quinisext).

● Posibilitatea aplicării iconomiei bisericești cu privire la impedimentele la căsătorie trebuie să fie reglementată de Sfântul Sinod al fiecărei Biserici Ortodoxe Autocefale, conform principiilor stabilite de sfintele canoane bisericești, în spiritul unui discernământ pastoral, astfel încât să servească mântuirii omului.

● Căsătoria dintre ortodocși și necreștini este absolut interzisă, potrivitacriviei canonice.

 

loading...
Loading...

Citește și

Foto: Fiul unui polițist gorjean, ucis la datorie, angajat la IPJ Gorj!

IPJ Gorj: Povestea începe în urmă cu câțiva ani, atunci când, gândul de a se …

2 comentarii

  1. Popa nesatana

    Decretați legea inchizitiei. !Cine nu e ordodox e vrăjitor sau vrăjitoare ardeti- le p.. si flocaneata pe rug ! Vai si amar in loc sa militati pentru pace dezbinati oamenii pe criterii religioase !.Pai daca Dumnezeu e unic , el ce religie are !? Sigur va pedepsește pentru prigoana împotriva fiilor lui oamenii dar el e vinovat ca nu v-a dat destula minte satanelor, sau a-ti pierdut-o voi pe parcurs.Cum vreți sa fiți in UE daca condiționați căsătoriile, catolicii stăpâni si ortodoxii sclavi, invers puțin probabil !?

  2. sa mai ghiceasca multe ca poate trecem la catolici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *