Case de la Guvern! Află pentru cine

blocuri

Unul din obiectivele actuale ale României îl reprezintă construcţia de locuinţe pentru populaţia tânără, cu venituri reduse, pentru asigurarea stabilităţii forţei de muncă, fapt pentru care Guvernul va aloca  175 milioane de euro pentru a construi 6990 de locuințe până în 2020, potrivit Libertatea.ro.

Grupurile ţintă sunt familiile/persoanele tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani, cu venituri sub venitul mediu pe economie. Accentul se va pune pe acele cupluri/persoane tinere care au o calificare de nivel liceal sau academic, în vederea încurajării stabilităţii forţei de muncă calificate şi evitarea migrării acesteia în străinătate. Unitățile locative construite pe terenurile proprietate privată a unităților administrativ-teritoriale, vor fi administrate de acestea, care vor avea obligaţia repartizării locuinţelor, închirierii acestora cu o chirie stabilită în condiţiile legii, asigurării întreţinerii şi reparării pe întreaga perioadă de viaţă a locuinţelor, toate în conformitate cu legislaţia română în materie.

Locuiesc cu părinții

Astfel, mai arată publicația menționată, Proiectul va contribui la asigurarea stabilităţii forţei de muncă sau la sprijinirea mobilităţii acesteia, după caz, funcţie de oferta de locuri de muncă existentă. Acesta răspunde unei nevoi sociale reale în România unde numărul foarte mic de unităţi locative deţinute de stat sau de unităţile administrativ-teritoriale, coroborat cu venitul redus al tinerelor familii conduce la imposibilitatea multor tineri de a închiria/cumpăra o locuință în condițiile pieței şi îi obligă să locuiască în continuare cu părinții; drept urmare, suprafața locativă pe persoană şi calitatea vieții scad semnificativ. A.C.

loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *