vineri , 15 decembrie 2017 - 10:31

Cât a câștigat statul de la CEO și alte companii energetice

tabel-dividende
Valoarea totală a dividendelor acordate de companiile energetice din România, la care statul este acţionar, a fost de 1,57 miliarde de lei, în anul 2015, potrivit unui document elaborat de Ministerul Energiei, arată Economica.net.

Valoarea dividendelor din exerciţiul financiar al anului trecut, de 1,57 miliarde de lei, este aproape identică cu cea a anului precedent: 1,6 miliarde de lei. Cele mai mari dividende au fost plătite de Romgaz şi Hidroelectrica, cel mai mare producător de gaze şi, respectiv, cel mai mare producător de energie electrică din România. Sumele acordate statului drept dividende s-au ridicat la 728, respectiv, 540 de milioane de lei. Cele două companii au adus aşadar, aproape jumătate din suma totală pe care statul a încasat-o anul trecut, sub formă de dividende, de la companiile din energie. Al treilea plătitor de dividende a fost Electrica, societatea care controlează trei dintre cele opt distribuţii de energie electrică, la care statul este acţionar semnificativ. Dividendele plătite statului, din profitul aferent anului 2015, s-au ridicat la 145 de milioane de lei.

A.C.

loading...
Loading...

Citește și

Apelul mămicilor din Târgu Jiu către AUTORITĂȚILE locale!

Pe un grup destinat mămicilor Municipiului Târgu Jiu a părut o adevărată dezbatere legată de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.