duminică , 17 decembrie 2017 - 17:56

Cât de periculos este să lucrezi la stat

Cel mai mare spor primit de salariaţii aparatului de lucru al Executivului e încasat de trei demnitari din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Fiecare dintre aceştia primeşte lunar o indemnizaţie de 3.683 lei pentru participare la lucrările şedinţelor unor Comisii.

Majoritatea angajaților de la Guvern primesc sporuri care i-ar face invidioși nu numai pe angajații din mediul privat, ci și pe mulți alți angajați ai statului. Astfel la instituțiile Guvernului să acordă sporuri de ”condiții vătămătoare”, pentru ”direcție specială”, deconturi pentru cheltuieli de cazare, pentru deplasarea la domiciliu, etc, potrivitEconomica.net, unde pot fi găsite mai multe informații.

Cel mai mare spor primit de salariaţii aparatului de lucru al Executivului e încasat de trei demnitari din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Fiecare dintre aceştia încasează lunar o indemnizaţie de 3.683 lei pentru participare la lucrările şedinţelor unor comisii.

Această indemnizaţie reprezintă jumătate din indemnizaţia lunară a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P.). Indemnizaţia preşedintelui A.N.R.P. se ridică la 7.366 lei pe lună.

Cea mai mare diurnă plătită în luna aprilie în cadrul aparatului de lucru al Executivului a fost acordată unui demnitar detaşat din sistemul justiţiei. Acesta a beneficiat în luna aprilie de diurnă de 5.782 lei.

Majoritatea salariaţilor din aparatul de lucru al Executivului beneficiază de spor de condiţii vătămătoare. Salariaţii Corpului de Control al Premierului şi cei ai Secretariatului General al Guvernului  (SGG) încasează cei mai mulţi bani pentru că lucrează în condiţii vătămătoare. În medie, 406 lei a primit în mai 2016 fiecare dintre cei 54 de salariaţi ai Corpului de Control al Premierului, beneficiari ai acestui spor, în timp ce SGG a plătit, în medie, 404 lei în aprilie 2016 pentru fiecare dintre cei 442 de angajaţi beneficiari ai sporului de condiţii vătămătoare.

Cele mai puţine sporuri încasate de angajaţii din aparatul de lucru al Executivului sunt primite de salariaţii Departamentului pentru Lupta Antifraudă şi de cei ai Corpului de Control al Premierului. Aceştia primesc doar spor pentru condiţii vătămătoare şi, când e cazul, li se decontează cheltuielile de deplasare în interes de serviciu în ţară şi străinătate.Cele mai multe sporuri din cadrul aparatului de lucru al Executivului sunt primite de salariaţii Secretariatului General al Guvernului.

Sursa: Digi24.ro

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu puternic la o pensiune mai multe persoane EVACUATE!

Pompierii au evacuat, sâmbătă seara, 68 de persoane care se aflau într-o pensiune din Sibiu, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.