miercuri , 28 iunie 2017 - 8:19

Cât s-a strâns pentru Cuminţenia Pământului

cumintenia_pamantului

Aproape 700.000 de euro s-au strâns pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi – „Cuminţenia Pământului” -, în campania de subscripţie publică, a anunţat ministrul Culturii, Corina Şuteu, potrivit Agerpres.
În opinia ministrului, „dacă 3 milioane de cetăţeni donează câte 2 euro prin SMS, ‘Cuminţenia Pământului’ devine a românilor pentru totdeauna”.
„Ne-a mai rămas o lună în care ne putem demonstra nouă înşine că ne pasă de Brâncuşi”, a scris, pe Facebook, Corina Şuteu. Campania de colectă naţională „Brâncuşi e al meu” are ca ţintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donaţii publice până la sfârşitul lunii septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocaţi de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuşi să intre în proprietatea statului, după achiziţionarea de la proprietarii săi actuali.

loading...

Citește și

Vezi ce FUNCȚIE a primit Pasti în Consiliul Județean!

Cristian Toader Pasti este, începând de ieri, consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. Pasti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.