Cauzele căderii părului


În general, carența de proteine și anemia sunt două dintre principalele cauze ale căderii părului. Dacă și tu te confrunți cu pierderea podoabei capilare dar nu suferi de aceste condiții, ar trebui să acorzi atenție. S-ar putea să fie altele cauzele!

Tulburări ale glandei tiroide
Atât hipertiroidismul, cât și hipotiroidismul pot provoca căderea părului, din cauza schimbărilor hormonale care au loc la nivelul glandei tiroide. Aceste două tulburări ale glandei tiroide pot cauza mai multe modificări în organism. Consultă un medic pentru a afla cu exactitate care sunt cauzele. Dacă nu le acorzi atenție simptomelor, consecințele pot fi grave.

Factori ereditari
Uneori, căderea părului nu este cauzată de o afecțiune sau de bătrânețe. Ereditatea este cea care îți afectează podoaba capilară. Consultă un medic pentru a afla care sunt genele care provoacă chelia Şi vezi ce tratament trebuie să urmezi.

Anemie
Anemia apare când organismul se confruntă cu deficiență de fier. Acest mineral este esențial pentru producția de celule roșii. În plus, persoanele care suferă de anemie nu au suficientă hemoglobină, de aceea este îngreunaz transportul oxigenului către celulele corpului. Unul dintre principalele simptome ale anemiei este căderea părului, condiţie care este combătută după luarea tratamentului recomandat de medic. De asemenea, poți mânca mai multe alimente bogate în fier.

Stres
Stresul este considerat principala cauză a căderii părului. Este ușor să ignori efectele, dar stresul poate duce la dezvoltarea mai multor afecțiuni. Practică exerciții care te relaxează și încearcă să eviți perioadele stresante.

Deficiența de proteine
Părul este compus în cea mai mare parte din proteine. Din această cauză, carența de proteine din organism este parțial responsabilă de căderea și uscarea părului. Pentru a menține podoaba capilară sănătoasă, puternică și strălucitoare, include în alimentație ou, produse lactate, avocado, legume, fructe uscate, nuci, semințe și carne de pasăre.

sursa: clickpentrufemei.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.