CAZ UNIC! Medici din cinci țări se LUPTĂ pentru o fetiță din Gorj! Părinții dorm în mașină, în parcarea spitalului

maria-coiculescu-2_an

Medici din cinci țări ale Europei s-au arătat interesați de Maria Coiculescu, o fetiţă în vârstă de un an şi şapte luni, din Târgu-Jiu, care a fost diagnosticată cu dermatomiozită, boală autoimună gravă. Din cauza unei bolii, fetița nu poate respira singură, iar un aparat de ventilaţie costă 18.480 de euro.

Familia Coiculescu este din comuna Schela. Fetița celor doi tineri soți este grav bolnavă și nu poate respira singură din cauza unei boli autoimune. Acest caz a pus foarte mulți medici în dificultate, deoarece până în prezent nu s-a mai întâlnit la nici un copil, fiind un caz unic în Europa, fapt ce a determinat ca mai multe echipe de medici atât din România cât și din Franța, Germania, Belgia, Anglia să fie interesați de micuța Maria Coiculescu, scrie, pe blogul său, Sorin Torop, de la DGASPC Gorj. Problemele de sănătate ale micuței Maria au început în urmă cu mai bine de cinci luni. Văzând că fiica lor se simțea din ce în ce mai rău, părinții au dus-o la Timişoara, la o clinică, i-a fost făcut un RMN şi o electromiogramă, în urma rezultatelor fiind trimişi la București, la Spitalul nr. 9. Analizele au fost repetate şi trimise în Germania, Belgia şi Franţa. A urmat o biopsie a mușchiului de la picior şi acolo s-au observat anumite modificări. O echipă de medici din Franţa a pus diagnosticul de dermatomiozită (boală gravă și rară), fiind prescris şi un tratament. După două săptămâni de tratament cu Solumetrol, fetiţa a făcut pneumonie de aspiraţie (tot ceea ce nu putea înghiţi i se ducea în plămâni, inclusiv saliva) și a fost transferată la Spitalul „Marie Curie” din București. De atunci, părinții fetiței locuiesc în mașina în parcarea spitalului. Fetița nu poate fi adusă la Spitalul din Târgu-Jiu, pentru că aici nu există aparatura necesară.

Au nevoie de bani

maria-coiculescu-fetita-bolnava-2_anFamilia Coiculescu are nevoie de ajutor financiar ca să achiziționeze aparatul care o va ajut pe Maria să respire. Acest aparat costă 18.400 de euro. Până în prezent doar AJPIS Gorj a acordat un ajutor de urgență în valoare de 1.000 lei, iar consătenii familiei au strâns 1.400 lei. Salvează o Inimă a prezentat cazul și oricine poate dona printr-un simplu sms accesând link-ul: https://salveazaoinima.ro/campaigns/coiculescu-maria/. Până în prezent în conturile acestei asociații s-au strâns 3.500 de euro. „Îi rog pe toți care doresc să se implice în sprijinirea micuței Maria, să se implice la nivel personal. Să povestească prietenilor despre cazul acestei fetițe și să încerce să obțină de la rude sau prieteni o sumă de 50-100 de euro. În felul acesta cu 100-120 de persoane putem obține suma necesară achiziționării aparatului prin care Maria poate să respire”, mai spune Sorin Torop.

Contul pentru donații este: RO05BRDE200SV53501902000, deschis pe numele Coiculescu Puiu Ion.

https://www.facebook.com/Sa-o-ajutam-pe-MARIA-127792870973138/?fref=nf&pnref=story

maria-coiculescu-fetita-bolnava

loading...
Loading...

Citește și

Încă un parbriz spart la Scoarța! REACȚIA ȘOFERULUI

Un șofer și-a exprimat nemulțumirea pe Facebook, după ce parbrizul mașinii sale a fost spart …

4 comentarii

  1. Cum pot dona ,ca jigodiile iau o gramada de bani dacă transfer din contul meu (uk)în cont ro ,indiferent de suma.

  2. RO50BRDE200SV53510702000 cod Swift BRDE ROBU cont in euro coiculescu puiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *