Ce a decis DIRECTORATUL CE Oltenia! Unui DIRECTOR CEO îi este frică de DNA

ceo
Un număr de 6 angajări vor fi făcute în perioada imediat următoare, în cariera Jilţ Sud. Aceasta este una din hotărârile administraţiei CEO , votate DOAR de DOI membri ai Directoratului CE Oltenia.

Directoratul CE Oltenia este format în prezent de Ionel Ilie, Daniel Antonie, Laurenţiu Ciobotărică şi Ovidiu Bălăcescu. Klaus Leiders nu s-a prezentat în post, cei mai sus menţionaţi fiind primele persoanae cu decizie în companie.

Două semnături

Ceea ce este de neînţeles, este faptul că unul dintre membrii Directoratului, Ovidiu Bălăceswcu, nu a semnat angajarea persoanelor, înţelegere în schimbul renunţării la terenurile agricole aflate în calea fronturilor de lucrări miniere, de frica DNA. Astfel, decizia de angajare a constat în semnătura celor doi membri, Ionel Ilie şi Daniel Antonie.

De frica procurorilor

Ovidiu Bălăcescu, director fără atribuţii în Complexul Energetic Oltenia, nu şi-a asumat angajările care, pentru companie, erau vitale: „Foarte greu s-a decis în Directorat să fie angajat numărul de persoane, adică 17 în prima etapă şi restul până la 40, în a doua, convenit pentru ca proprietarii de terenuri să elibereze zonele din calea lucrărilor miniere. Doar doi membri au semnat, cel de-al treilea, Ovidiu Bălăcvescu, refuzând de frica DNA. Ce pot să spun, e un pas mic dar de luat în calcul. Cariera Jilţ Sud poate funcţiona în continuare.

„Vom pieri pe mâna noastră”

Cele aproximativ 6 angajări se vor face cu contract pe o perioadă determinată de muncă, de 6 luni, urmând ca după întocmirea documentaţiilor, adică după ce aceştia vor semna că renunţă definitiv la terenuri, vor avea contracte pe perioadă nedeterminată. În perioada de şase luni trebuie să se facă oficial transferul de proprietate. Ceea ce mă nemulţumeşte pe mine şi nu numai, e faptul că, în continuare, directorii complexului nu-şi asumă deciziile. Dacă vor continua în acest fel, vom pieri pe mâna noastră. Nu e vorba aici de insolvenţă, de lucuri din acestea… e doar vorba de decizii vitale companiei în care lucrăm, pe care nu le ia nimeni. CE Oltenia funcţionează acum numai din inerţie…. Domnul Bălăcescu are o problemă… Este singurul care nu a semnat pentru deblocarea carierei Jilţ Sud, deşi această decizie ar fi stat în baza unor documente legale, a unor înţelegeri încheiate între administraţia CEO şi sindicate. Dacă lucrurile vor continua, CEO se va duce în cap din cauza prostiei de la nivelul conducerii”, a spus liderul SME Jilţ – Turceni şi prim-vicepreşedinte al FNSE „Univers”, Adrian Marciuc.
loading...
Loading...

Citește și

Între ce LIMITE vor avea CREŞTERI SALARIALE angajaţii CEO!

Administraţia şi sindicatele din CE Oltenia au decis ieri să stabilească nişte limite de acordare …

2 comentarii

 1. Mai prostovanilor care conduceti ,, cu Succes ,, CEO , mai devreme sau mai tarziu veti ajunge la DNA in legatura cu angajarile proprietarilor de terenuri . Exproprierile trebuie facute dupa o dreapta si prealabila despagubire nu dupa cati membrii din familie le angajati . Altele sunt criteriile pentru angajari in intreprinderile de stat sau cele in care statul este actionar majoritar . E doar o chestiune de timp pana cand vom asista la arestari din aceasta cauza . Platiti expropriatilor despagubiri corecte si trimitetii la plimbare pe litoral , nu i amagiti cu angajari temporare la munca prin namoale dupa care nu le mai prelungiti contractele ,,,,,de munca .

 2. 5. CODUL MUNCII DIN 2003 ( republicat)- forma actualizata
  Art. 5.
  (1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.
  (2) Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.
  (3) Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii.
  (4) Constituie discriminare indirectă actele şi faptele întemeiate în mod aparent pe alte criterii decât cele prevăzute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminări directe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *