Ce a pățit tanti Lenuța, bătrâna adoptată de Minodora Pătrășcoiu

tanti-lenuta-1

Tanti Lenuța, din satul Purcari-Săulești, a fost adoptată de către o tânără din Târgu Jiu, care și-a asumat responsabilitatea de a avea grijă de sărmana femeie, până în ultima zi a vieții ei. Atunci când a fost găsită, trăia în niște condiții greu de imaginat. Impresionată, Minodora Pătrășcoiu n-a mai ezitat și a doua zi a mers la bătrână acasă, pentru a o lua la ea. 

tanti-lenuta-2-la-masaDupă câteva luni, bătrânica Lenuța a luat deja câteva kilograme, este bine îngrijită și, în ținând cont de cei aproape 100 de ani de viață, nu are nicio problema gravă de sănătate. Din cauza durerilor de picioare, femeia însă nu se mai poate deplasa singură. „De umblat nu mai umblă, dar mănâncă și vorbește coerent, face glume cu prietenii ce vin în vizită, râde şi povestește. Problema este că, nemaifăcând mișcare şi stând doar în fund, sau culcată, o dor oasele şi spune că i-a murit moartea. Dacă se vaită şi mă duc la ea, îmi spune «stai liniştită, că nu ai ce să îmi faci, mă caut că mă dor oasele, dar nu mă băga în seamă, că aşa o să mă caut până mi-o veni moartea». Mai spune că ar pleca şi s-ar plimba, dar nu mai poate merge”, spune Minodora.

N-o lasă la soț

„Pe 1 August, am luat-o cu maşina în căruțul cu roţile la ziua mamei mele, am fost toată familia, dar 15 minute cât a mers cu maşina i-a fost rău, nu mai este deplasabilă. Îi este dor de un vecin sau altul, să îi mai vadă şi ce mai este pe la casa ei, dar tot ea spune că, dacă i-ar fi la vreunul dintre ei dor de ea, ar putea să vină să o vadă, că ea nu mai poate merge. Doamna care avea grijă de ea a plecat în afară să lucreze şi am angajat o alta, dar de fiecare dată când vine să îi dea să mănânce, o ceartă, îi spune: «Tu nu auzi să nu-mi dai de mâncare, pricepe odată şi ascultă, nu îmi place» şi ţipă la ea. După ce pleacă, mă cheamă pe mine şi îmi zice «Ce îmi dai de mâncare?». A devenit mai pretențioasă, nu mai mănâncă orice ca şi înainte, iar noaptea mă trezește de 2-3 ori să o mut de pe o parte pe alta, nu este ușor, dar mergem înainte. Îmi spune că, dacă mă mărit, să nu mă duc la om, că nu știu peste ce dau la el acasă. Să îl aduc pe el la noi, dar ea, săraca, de frică să nu rămână singură spune aşa, nu că într-adevăr nu ar fi bine să mă mut la soţ (râde)”, a mai povestit Minodora.
Săptămâna viitoare, o echipă de filmare de la Kanal D vine din nou la Târgu Jiu, pentru un nou reportaj cu bătrâna.

L.A.

loading...
Loading...

Citește și

Şi ASTĂZI e sărbătoare pentru creştin-ortodocşi. E cruce neagră. Ce sfânt este prăznuit?

Miercuri, 11 aprilie, în calendarul ortodox este sărbătorit Sfântul Calinic de la Cernica. De asemenea, …

Un comentariu

  1. Gesturi de Oscar.Gesturi umane care trebuie răsplătite imediat .Bravo Minodora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *