vineri , 24 noiembrie 2017 - 2:18

Ce aer respiră 92% din locuitorii planetei. Măsuri urgente!

Aproximativ 92% din locuitorii globului trăiesc în zone în care nivelul calității aerului exterior nu respectă limitele stabilite de Organizația Mondială a Sănătății.

„O acțiune rapidă pentru a face față poluării atmosferice este necesară urgent”, a declarat dr. Maria Neira, directoare a departamentului pentru sănătate publică al OMS, potrivit Agerpres.

Raportul se sprijină pe datele provenite din 3.000 de zone, mai ales orașe, din întreaga lume. Studiul a fost realizat în colaborare cu Universitatea Bath din Marea Britanie.

Potrivit acestuia 92% din populația mondială trăiește în zone unde nivelul calității aerului nu corespunde nivelurilor fixate de OMS privind calitatea aerului ambiant pentru particule fine al căror diametru este de sub 2,5 microni (PM2.5).

OMS numără printre principalele surse de poluare a aerului „mijloacele de transport ineficiente, combustibilii menajeri, arderea deșeurilor, centralele electrice alimentate cu cărbune și activitățile industriale”.

loading...
Loading...

Citește și

SCANDAL în fața unui local din Tg Cărbunești! Bărbatul avea PISTOL

Politisti din cadrul Pol. Oraș Tg. Carbunesti au reținut un bărbat de 32 ani, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.