Ce au PĂŢIT aproape 800 de salariaţi ai CE Oltenia! Se lasă cu JUDECATĂ

mineri-buni-cariera-cmk

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a decis într-o şedinţă recentă să nu mai acorde echivalentul în bani al cotei de cărbune. Măsura nu-i vizează pe toţi cei 15.000 de salariaţi ai companiei, ci doar pe cei care au fost disponibilizaţi.
În ciuda unei hotărâri comune între administraţia CEO şi sindicatele celor patru federaţii de a acorda tuturor salariaţilor cota de cărbune, conducerea companiei a încălcat înţelegerea semnată şi parafată, în vară, cu sindicatele. Cota de cărbune se acordă fiecărui angajat al CEO, fiind incluşi şi cei care au fost disponibilizaţi în această toamnă.

Directorii CEO, chemaţi în faţa magistraţilor

Procesul de disponibilizare se încheie spre sfârşitul acestei luni. Salariaţii aflaţi în listele de disponibilizare au aflat ieri, cu stupoare, că nu vor mai primi cota de cărbune sau echivalentul ei în bani, din partea companiei: „Nu am fost informaţi, nu am ştiut nimic de această decizie a Directoratului. Ce au făcut şefii CEO este ilegal. Am semnat în comisia mixtă din vară că toţi salariaţii sunt beneficiarii cotei de cărbune. Am aflat ieri că administraţia s-a răzgândit, fără să ne spună, fără să anunţe pe nimeni, nici pe partenerul social. Sunt convins că oamenii vor acţiona în instanţă decizia şefilor CEO. Eu sper că administraţia va reveni asupra acestei decizii de care noi nu am aflat abia ieri şi vom avea o întâlnire pe această temă săptămâna asta. Este o problemă gravă. Au promis că vor beneficia şi cei disponibilizaţi de cota de cărbune. 800 au fost disponibilizaţi în total… O parte dintre ei au apucat să ia cota de cărbune în natură, dar majoritatea, nu. Ceilalţi trebuie să primească echivalentul în bani, adică 480 de lei brut, adică peste 700 dintre ei. Dacă directorii CEO nu revin asupra deciziei, vor fi daţi în judecată, cu siguranţă”, a spus prim-vicepreşedintele FNSE „Univers”, Adrian Marciuc.loading...
Loading...

Citește și

Șase zile până la executarea CE Oltenia! Suma: 310.000 de lei

Complexul Energetic Oltenia a fost somat de un expropriat al satului Lupoița că va fi …

2 comentarii

  1. Sindicate acționați in judecata Ceo !

    Dar voi sindicatele de ce nu dă-ți in judecată.

  2. Acești directori școliți cu bani, [copiind diploma de licență] atât pot să gândească la redresarea CEO a le opri din bani muncitorilor ,să reducă din numărul lor etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *