Ce CARIERE din CEO se vor ÎNCHIDE

constantin-cretan04

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia susține că, în acest moment, este în plină desfășurare un plan “mârșav” de distrugere a mineritului din Oltenia.
Constantin Crețan susține că tehnocrații au vrut să dea o lecție actualei administrații a CE Oltenia, refuzând să rectifice bugetul companiei, astfel încât să poată fi achitate, în luna decembrie, salariile tuturor angajaților companiei. Liderul sindical crede că șefii Ministerului Energiei vor să pună presiune pe conducerea CEO pentru ca, în aprilie, să concedieze 2000 de oameni. Pentru Crețan lucrurile sunt clare: se dorește ca, în următorii 5 ani, să fie închise carierele Lupoia, Roșiuța, Rovinari, dar și câteva grupuri energetice.

„Fac presiuni”

„Consiliul de Supraveghere și ministrul de resort fac presiuni pentru a pune în practică acel plan de a disponibiliza în continuare mii de oameni. Chiar există o strategie de a închide perimetre miniere și grupuri energetice. Deci, planul lor mârșav de a face acest lucru este pe un program de cinci ani de zile, eu am spus-o în mod repetat, că strategia lor este să rămână în sistemul energetic și minerit doar 5000 de salariați. E o lecție ceea ce fac și în care noi plecăm cu un buget care este incorect și anormal, în condițiile în care avem cât de cât desfacere și vânzări de energie. Dar ei fac presiuni asupra liderilor de sindicat prin aceste forme de a nu rectifica bugetul și a nu acorda salariaților drepturile cuvenite pentru a-și pune în plan acel program de distrugere a mineritului. Se face un proiect pentru Craiova de a intra pe gaze, se face un proiect pentru zona Mehedinți. În primă fază se închide Bazinul Motru, pentru că asigură cărbunele pentru Craiova. Am găsit documente în acest sens, vor să închidă Cariera Lupoaia, Roșiuța, Rovinari și câteva grupuri energetice. Nu știu dacă mai poate fi împiedicat acest plan, atâta timp cât și guvernul României și administrația răspunde acelor comenzi venite de la Fondul Monetar Internațional. Știți că, în urma hotărârilor de la Paris, s-a decis să se distrugă complet energia pe cărbune”, a declarat liderul sindical.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *