miercuri , 7 decembrie 2016 - 12:39

Ce conţin CHIPSURILE cu ADEVĂRAT!

Veste îngrijorătoare pentru consumatorii de chipsuri. O analiză făcută de Asociația Pro Consumatori (APC) scoate la iveală adevăratul pericolul care se ascunde într-o banală pungă de chipsuri.

Pentru studiu au fost analizate 27 tipuri de chipsuri, care ”prin forma şi concepţia grafică a ambalajului urmăresc atragerea atenţiei copiilor şi influenţarea acestora în privinţa alegerii şi consumului”. Iată ce nereguli s-au găsit:
– 44% din sortimentele analizate conţin acid citric;
– 37% din sortimentele analizate conţin monoglutamat de sodium;
– 15% din sortimentele analizate conţin clorură de potasiu;
– 15% din sortimentele analizate conţin acid lactic;
– 7% din sortimentele analizate conţin trei tipuri de potenţiatori de gust: monoglutamat de sodiu, guanilat disodic și 5 ribonucleotide disodice.
– La numai 15% dintre sortimentele analizate producătorii menţionează cantitatea de cartofi şi ulei vegetal folosită pentru fabricarea a 100 grame chipsuri.

Mai multe aici.

loading...

Citește și

Vești bune pentru toți elevii!

Mircea Dumitru, ministrul Educației, a semnat ordinul care prevede mai puține teme pentru elevi. Potrivit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.