Ce conţin CHIPSURILE cu ADEVĂRAT!

Veste îngrijorătoare pentru consumatorii de chipsuri. O analiză făcută de Asociația Pro Consumatori (APC) scoate la iveală adevăratul pericolul care se ascunde într-o banală pungă de chipsuri.

Pentru studiu au fost analizate 27 tipuri de chipsuri, care ”prin forma şi concepţia grafică a ambalajului urmăresc atragerea atenţiei copiilor şi influenţarea acestora în privinţa alegerii şi consumului”. Iată ce nereguli s-au găsit:
– 44% din sortimentele analizate conţin acid citric;
– 37% din sortimentele analizate conţin monoglutamat de sodium;
– 15% din sortimentele analizate conţin clorură de potasiu;
– 15% din sortimentele analizate conţin acid lactic;
– 7% din sortimentele analizate conţin trei tipuri de potenţiatori de gust: monoglutamat de sodiu, guanilat disodic și 5 ribonucleotide disodice.
– La numai 15% dintre sortimentele analizate producătorii menţionează cantitatea de cartofi şi ulei vegetal folosită pentru fabricarea a 100 grame chipsuri.

Mai multe aici.

loading...
Loading...

Citește și

Luminițele din București nu vor fi aprinse în această seară

În această seară, luminițele festive montate în București nu vor fi aprinse, în semn de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.