Ce drumuri din Gorj se ÎNCHID! Pe ce TRONSOANE se LUCREAZĂ

cosmin-popescu

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a făcut publică situația lucrărilor la drumurile din județ. Acesta a spus că rețeaua rutieră va fi pregătită pentru iarnă, fiind constituit un comitet de intervenție. Opt drumuri necesită lucrări imediate.

Acesta a precizat: „Am constituit comitetul de intervenție. Cu siguranță, suntem pregătiți pentru transportul rutier pe perioada de iarnă. Cu privire la situația drumurilor, ieri s-a finalizat tronsonul de drum Câlnic – Șomănești, de 7,5 km, din fonduri proprii, Valoarea totală a lucrărilor este de 5,8 milioane fără TVA. De asemenea, la Roșia de Amaradia sunt finalizate terasamentele, după alunecările de teren din primăvară, fiind vorba de lucrări în valoare de 1,4 milioane de lei din fonduri proprii. În curs de execuție este tronsonul Alimpești. Am primit de la fondul de intervenție al guvernului 5 milioane de lei iar în urma procedurilor de achiziție, valoarea contractului este de 3,6 milioane, fără TVA. Termenul de finalizare este decembrie 2016. Sperăm să refacem zona și s-o redăm circulației în condiții optime”.
Lucrări sistate

Președintele CJ a mai spus: „De la bugetul de stat prin programul național de dezvoltare locală, am primit fonduri pentru lucrările la DJ 671B care leagă localitățile Glogova- Căturne Motru- Văgiulești -Samarinești. Valoarea contractului este de 36 milioane de lei cu TVA. Stadiul de realizare este 55%- 60%. Acum se lucrează la accesul la gospodării, rigole și șanțuri. Termenul de finalizare este anul 2017, în funcție de fondurile care vin de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Până la această dată suntem în termen. Ne/a notificat ministerul că o să fie o perioadă de sistare, a lucrărilor bugetare dar, pe surse, am înțeles că toate facturile o să fie plătite până în decembrie 2016.
Vizavi de lucrările din fonduri publice, avem semnat un contract de finanțare de 73 milioane de lei, tot de la Ministerul Dezvoltării. Ni s-a aprobat reabilitarea drumului ce leagă localitățile Slivilești -Bolboși – Borăscu – Călăparu –Turceni- Broșteni, cu ieșire în DN 66. În primăvară cred că o să avem și autorizațiile luate”, a încheiat Cosmin Popescu.

Drumuri închise

Circulaţia rutieră pe Drumul Judeţean 664 Schela la limita cu judeţul Hunedoara şi DJ 672 C Runcu-Valea Sohodolului, limită cu Hunedoara, va fi închisă începând cu 1 noiembrie. Consiliului Judeţean a luat această măsură întrucât sectoarele respective de drum ar putea deveni un pericol pentru şoferi în perioada sezonului rece, fiind încadrate la nivelul IV de viabilitate. Traficul rutier va fi redeschis abia anul viitor, la mijlocul lunii martie.
De asemenea, conducerea Consiliului Judeţean Gorj le cere şefilor de la EMC Motru să ia măsuri pentru ca circulaţia rutieră să se desfăşoare, la iarnă, în condiţii de siguranţă pe Drumul Judeţean 673 Ploştina-Miculeşti. Sectorul de drum a fost dezafectat de lucrările miniere din zonă. Probleme sunt şi pe Drumul comunal 102 Dealul Pomilor-Miculeşti acolo unde EMC Motru trebuia să finalizeze lucrările de modernizare a drumului respectiv. Măsuri de siguranţă trebuie întreprinse de EMC Roşia şi pe Drumul judeţean 674 B, care face legătura între Rovinari şi Negomir, având în vedere faptul că se apropie sezonul rece. EMC Roşia din subordinea Complexului Energetic Oltenia are în administrare tronsonul de drum judeţean Rovinari- Negomir.loading...
Loading...

Citește și

CE Oltenia, SUBMINAT de stat!

Complexul Energetic Oltenia este obligat să plătească, spre deosebire de alți producători de energie, taxe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *