Ce-i mai trece prin cap unui senator penal: Proiectul care impune prin lege angajarea pe pile

Motivând că politicienii aleși primari, parlamentari sau numiți miniștri nu pot face treabă bună pentru populație din cauza funcționarilor care nu le ascultă ordinele, senatorul Andrei Volosevici a propus reîntroducerea unei reguli a Partidului Comunist Român.

În baza propunerii legislative depusă de parlamentarul independent, funcționarii publici trebuie să fie aleși doar din rândul partidelor care au majoritatea locală sau centrală. Andrei Volosevici este un fost primar al Ploieștiului, între 2008-2012, acum fiind urmărit penal de DNA, fiind bănuit de luare de mită într-un dosar ce privește finanțarea echipei Petrolul.

Legea propusă Senatului ar permite investirea în funcţiile de directori şi directori adjuncţi din ministere și toate instituţiile administraţiei centrale şi locale, a unor oameni numiţi direct de partide.

„Inițiativa mea este explicabilă prin faptul că în foarte multe cazuri în care noii aleși se lovesc de rezistență sau reaua credință a unora dintre conducătorii instituțiilor subordonate care, din diverse motive, refuză să ducă la îndeplinire obiectivele propuse”, a explicat senatorul.

Numirele s-ar face fără concurs, pe baza “încrederii personale” şi „aprecierii” morale şi profesionale făcute de conducerea unui partid.

În urma reacțiilor opiniei publice care a contestat această idee marca PCR, Volosevici a lăsat să se înțeleagă că în această săptămână își va retrage.

Sursa: Libertatea.ro

loading...
Loading...

Citește și

Galerie foto: Acţiuni ale IPJ de promovare a Gorjului turistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *