Ce NU AU VOIE să facă directorul interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, şi directoarea Dorina Jianu, aflaţi sub CONTROL JUDICIAR

ciobotarica si jianu

Magistraţii doljeni au instituit aseară măsura controlului judiciar pentru directorul interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, şi pentru directoarea de la Juric, Dorina Jianu, timp de 60 de zile. În ceea ce-l priveşte pe Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere a CEO, magistraţii nu au decis nici o măsură preventivă. 

Directorii CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie şi Dorina Jianu, s-au prezentat în faţa instanţei ieri, unde au rămas la audieri de la ora 10.00 până spre seară, în dosarul de abuz în serviciu respectiv complicitate la abuz în serviciu. Dacă, pentru cei doi, magistraţii au dispus măsura controlului judiciar, Daniel Antonie a scăpat fără vreo decizie care să-i îngrădească, din motive de natură penală, anumite libertăţi. De menţionat este faptul că Ministerul Energiei nu a făcut public un punct de vedere legat de această situaţie.

Ce presupune măsura controlului judiciar:

(1) Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
(2) Organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:
a) să nu depăşească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia;
b) să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta;
c) să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere;
d) să nu revină în locuinţa familiei, să nu se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, de alţi participanţi la comiterea infracţiunii, de martori ori experţi sau de alte persoane anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
e) să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta;
f) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
g) să se supună unor măsuri de control, îngrijire sau tratament medical, în special în scopul dezintoxicării;
h) să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice;
i) să nu conducă vehicule anume stabilite de organul judiciar;
j) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
k) să nu emită cecuri.
(3) În cuprinsul actului prin care se dispune luarea măsurii controlului judiciar sunt prevăzute în mod expres obligaţiile pe care inculpatul trebuie să le respecte pe durata acestuia şi i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
(4) Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către instituţia, organul sau autoritatea anume desemnate de organul judiciar care a dispus măsura, în condiţiile legii.

(5) Dacă, în cadrul obligaţiei prevăzute la alin. (2) lit. a), s-a impus inculpatului interdicţia de a părăsi ţara sau o anumită localitate, câte o copie a ordonanţei procurorului ori, după caz, a încheierii se comunică, în ziua emiterii ordonanţei sau a pronunţării încheierii, inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, precum şi celei în a cărei circumscripţie are interdicţia de a se afla acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române şi Inspectoratului General pentru Imigrări, în situaţia celui care nu este cetăţean român, în vederea asigurării respectării de către inculpat a obligaţiei care îi revine. Organele în drept dispun darea inculpatului în consemn la punctele de trecere a frontierei.
(6) Instituţia, organul sau autoritatea prevăzute la alin. (4) verifică periodic respectarea obligaţiilor de către inculpat, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, sesizează de îndată procurorul, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau instanţa de judecată, în cursul judecăţii.
(7) În cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.
(8) În cursul urmăririi penale, procurorul care a luat măsura poate dispune, din oficiu sau la cererea motivată a inculpatului, prin ordonanţă, impunerea unor noi obligaţii pentru inculpat ori înlocuirea sau încetarea celor dispuse iniţial, dacă apar motive temeinice care justifică aceasta, după audierea inculpatului.
(9) Dispoziţiile alin. (8) se aplică în mod corespunzător şi în procedura de cameră preliminară sau în cursul judecăţii, când judecătorul de cameră preliminară ori instanţa de judecată dispune, prin încheiere, la cererea motivată a procurorului sau a inculpatului ori din oficiu, după audierea inculpatului.

loading...
Loading...

Citește și

FRĂMÂNTĂRI MARI în CEO! E legat de CCM

Liderii FNME ameninţă cu proteste de amploare, dacă guvernanţii nu vor da o hotărâre pentru …

4 comentarii

  1. Halal masura preventiva

    Pe saitul Tribunalului Dolj s-a afisat deja masura controlului judiciar mai exact in ce consta. Sa nu vorbeasca si sa nu ia legatura intre ei Ciobo cuJjianu cu Olaru cu Antonie cu Slavulete …Jianu cu subalternul ei Boca Vasile ….pai frate nu se mai tine operativa nici directoratul….se mai justifica mentinerea pe posturi a acestor personaje? Se impune si masura interzicerii exercitarii functiei din care s-a savarsit infractiunea dar magistratii s-au facut de rusine. Sa vedeti acum lipsa totala de actiune. Glumeam.

  2. Exact ce s-a dorit, înlăturarea conducerii sa nu se afle cit s-a furat pana acum, eventual înlocuirea cu alții care pot continua.

  3. Doamna Doina Jianu este un om cu suflet mare,un bun profesionist si doresc pe acesta cale sa fie încrezătoare si optimista ca acolo sus cineva o iubește si o va proteja de acest impas din viața dumneaei .Tot binele din lume sa va ocrotească si sănătate maxima sa va ajute Dzeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *