luni , 20 noiembrie 2017 - 4:07

Ce NU e bine să faci în această zi cu CRUCE ROŞIE

Ortodoxe
Sf. Cuv. Eufrosina; Sf. Cuv. Pafnutie Egipteanul; Sf. Cuv. Serghie de la Radonej

Greco-catolice
Cuv. Eufrosina

Romano-catolice
Ss. Cleofa, ucenicul lui Iisus; Sergiu, călug.

Sfânta Cuvioasă Eufrosina, pomenită în calendarul creștin ortodox la 25 septembrie, a trăit pe timpul împăratului Teodosie cel Mic (408-450).

Era fiica unui om de vază din cetatea Alexandriei din Egipt. Dar Sfânta Eufrosina a părăsit lumea și a ales viața călugărească.

Fugind pe ascuns din casa părintească, s-a îmbrăcat cu haine bărbătești și a intrat la o mănăstire de bărbați, arătându-se ca un famen împărătesc. A rămas aici, tăinuită, vreme de treizeci și opt de ani.
În tot acest timp, tatăl său nu a încetat să o caute. El s-a aflat întâmplător în mănăstire, chiar înaintea morții Sfintei Eufrosina și așa a aflat adevărul despre fiica sa, pe care o cunoștea ca pe monahul cu viață aleasă ”Smarald”.

După moartea fiicei, tatăl și-a împărțit toată averea și a venit în aceeași mănăstire, instalându-se, ca monah, în chilia în care trăise copilul său.

Citeste mai mult pe RTV.NET:

loading...
Loading...

Citește și

ÎNGROZITOR: BEBELUȘ ARUNCAT la GROAPA DE GUNOI din afara orașului

Un bebeluș mort a fost găsit la groapa de gunoi din Cluj. Autoritățile sunt în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.