CE Oltenia DISPONIBILIZEAZĂ în septembrie sau deloc!

CEO-complex-energetic-(1)-cmk

Acţionarii CE Oltenia se vor întruni în şedinţa din 11 iulie pentru a aviza programul de restructurare a companiei. Programul de disponibilizări a mai fost decalat cu o lună, de la 1 iulie la 1 august, urmând cel mai probabil încă o decalare.

mineri-buni-cariera-cmk

Sindicatele şi administraţia companiei aşteaptă şedinţa acţionarilor, dar cele mai multe voci anunţă că disponibilizările, în cazul în care se vor face, vor începe cu data de 1 septembrie.

Controverse

Şi asta, pentru că OG 36, privind protecţia socială pentru cei care urmează să fie concediaţi, trebuie să fie supusă dezbaterii publice, timp de o lună. Abia apoi se vor lua deciziile în cauză şi anume, disponibilizarea salariaţilor CEO. De asemenea, programul de disponibilizare este destul de controversat: pe hârtie CEO trebuie să disponibilizeze 2.000 de angajaţi, dar sindicatele şi administraţia au încheiat un act adiţional prin care se specifică faptul că doar cei pensionabili şi cei care depun cereri de plecare voluntară vor părăsi compania.

Program amânat

Dacă OG 36 va fi pusă în aplicare după o lună de stat în dezbatere publică pe site-ul guvernamental, urmează cea de-a două notificare a sindicatelor cu privire la concedierile care vor urma. Din acel moment, se vor elibera preavizele celor aflaţi în listele de disponibilizare: „În niciun caz nu vor avea loc disponibilizări cu data de 1 august. Este o întreagă procedură care va dura. După ce demersurile legale vor avea loc, se poate vorbi de disponibilizare. Ori, în momentul acesta nu există niciun plan aprobat de acţionari şi nici ordonanţa 36 nu a fost supusă dezbaterii publice. Vom aştepta şedinţa acţionarilor şi vom vedea ce urmează”, a spus prim-vicepreşedintele FNSE „Univers”, Adrian Marciuc. Este foarte posibil, date fiind întârzierile privind demersurile care preced concedierile colective, ca programul de reorganizare al CE Oltenia, cel puţin din acest punct de vedere, să se amâne până spre sfârşitul acestui an şi chiar anul viitor.

loading...
Loading...

Citește și

Termenul de depunere a cererilor de plecare voluntară din CEO a EXPIRAT! NOTIFICĂRI la AJOFM

Angajații din CE Oltenia care au vrut să intre în programul de 200 de disponibilizări …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *