CE Oltenia, fără SCUTIRE! L-a costat 93,5 MILIOANE euro!

retele

Un număr de 46 de companii au fost exceptate de la plata unei părţi din numărul de certificate verzi aferent cotei obligatorii, începând din 2015 până în prezent, informează Ministerul Economiei.

„Companiile, din domeniile IMM şi mari societăţi, au primit Acorduri pentru exceptare de la plata unei părţi din numărul de certificate verzi aferent cotei obligatorii”, se arată într-un comunicat de presă.
Printre aceste companii se numără Alro Slatina, ArcelorMittal Galaţi, Rompetrol Rafinare, OMV Petrom (Rafinăria Petrobrazi), Azomureş, Chimcomplex Borzeşti, Lafarge Ciment Romania, Carpat Cement Holding şi Holcim România.
Complexul Energetic Oltenia (CEO), producător de electricitate pe bază de cărbune controlat de Ministerul Energiei, a plătit circa 93,5 milioane euro, sumă aferentă anului 2015 şi primului trimestru din acest an, pentru achiziţionarea certificatelor verzi şi a celor de emisii de gaze cu efect de seră (CO2).

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Valoarea fierului sustras din incinta Carierei Lupoaia! Prejudiciul de aproape 100.000 de lei, plătit cu funcția doar de un CFL-ist

Fierul scos, luna trecută, din galeriile fostei Mine Roșiuța, adus la suprafață de angajații de …

4 comentarii

  1. Oricum nu trebuie ignorate nici investitiile pe care companiile straine le-au facut pentru protectia mediului, dincolo de certificatele verzi.

  2. Cel putin in cazul Rompetrol exista proiecte de mediu și sănătate in comunitatile locale, peste 100 de investitii, de peste 1.5 milioane de dolari, de care beneficiaza 300.000 de persoane.

  3. ii scutesti de plata a 10milioane de euro pt ca au facut 1 milion de euro investitii in comunitatile locale?? hotiiie pe fata ! in timp ce bagi in faliment cel mai mare producator de energie pe carbune?

  4. Toate companiile scutite șanț cele vândute pe nimic străinilor, si anormal sunt si scutite de plata certificatelor verzi desi sunt si foarte poluante! Ceh si Cio trebuie îngropate in datorii si vândute pe nimic! Întreb si eu ceh cu ce poluează !? Cio cheltuie sume uriașe ptr redarea haldelor in circuitul economic dar ptr ca susțin economia si hoții din energie anarhiștii trebuie sa o distrugă sa devenim cerșetori si de energie , o sa cumpăram energie cum cumpăram țoale vechi de pe coleus .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.