CE Oltenia RENUNŢĂ DEFINITIV la un grup energetic şi îl VINDE PE BUCĂŢI

complexul-energetic-turceni14

Directoratul CEO a avizat retragerea definitivă din exploatare, casarea și valorificarea blocului energetic nr.1 de la Sucursala Electrocentrale Turceni, aflat în conservare din luna aprilie a cestui an.

În aprilie 2015, atunci când a fost aprobat planul de restructurare al CEO, s-a stabilit reducerea capacităților de producție cu patru grupuri energetice, printre care și blocul nr.1 de la Turceni, iar două luni mai târziu acesta a intrat în conservare, având 70 de ore de funcționare anul trecut și nici o oră în 2014.
La solicitarea Dispeceratului Energetic Național grupul energetic a fost repus în funcțiune în luna ianuarie a acestui an și a funcționat 69 de ore, iar de la finele lui februarie s-a decis trecerea din nou în conservare.
Blocul energetic nr.1 de la Turceni a fost pus în funcțiune pe 26 decembrie 1978 și are peste 111.000 de ore de funcționare, însă din 2008 a produs energie electrică cu derogare privind conformarea la cerințele de protecția mediului.
Argumentația administrației CEO, în documentația înaintată acționarilor companiei, este cât se poate de clară, iar menținerea în exploatare a grupului nr.1 nu poate fi luată în calcul având în vedere că acesta nu mai poate funcționa fără investiții de mediu care s-ar ridica la aproape 200 de milioane de euro.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Un afacerist din Bîlteni a încercat să concureze împotriva unor firme de casă! Un primar a zis NU!

Firma Eisen Land SRL Bîlteni, administrată de Gheorghe Pănescu, în colaborare cu o firmă spaniolă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *