miercuri , 13 decembrie 2017 - 16:51

CE Oltenia RENUNŢĂ DEFINITIV la un grup energetic şi îl VINDE PE BUCĂŢI

complexul-energetic-turceni14

Directoratul CEO a avizat retragerea definitivă din exploatare, casarea și valorificarea blocului energetic nr.1 de la Sucursala Electrocentrale Turceni, aflat în conservare din luna aprilie a cestui an.

În aprilie 2015, atunci când a fost aprobat planul de restructurare al CEO, s-a stabilit reducerea capacităților de producție cu patru grupuri energetice, printre care și blocul nr.1 de la Turceni, iar două luni mai târziu acesta a intrat în conservare, având 70 de ore de funcționare anul trecut și nici o oră în 2014.
La solicitarea Dispeceratului Energetic Național grupul energetic a fost repus în funcțiune în luna ianuarie a acestui an și a funcționat 69 de ore, iar de la finele lui februarie s-a decis trecerea din nou în conservare.
Blocul energetic nr.1 de la Turceni a fost pus în funcțiune pe 26 decembrie 1978 și are peste 111.000 de ore de funcționare, însă din 2008 a produs energie electrică cu derogare privind conformarea la cerințele de protecția mediului.
Argumentația administrației CEO, în documentația înaintată acționarilor companiei, este cât se poate de clară, iar menținerea în exploatare a grupului nr.1 nu poate fi luată în calcul având în vedere că acesta nu mai poate funcționa fără investiții de mediu care s-ar ridica la aproape 200 de milioane de euro.

loading…
loading...
Loading...

Citește și

NEGOCIERI în CEO! Ce cer LIDERII SMEO ȘI FNME

Sindicaliștii și administrația Complexului Energetic Oltenia se vor întâlni, luni, în comisia de negociere pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.