luni , 20 noiembrie 2017 - 9:56

CE Oltenia, un MILIARD de euro pentru reducerea emisiilor cu efect de seră

termo-rovinari

Electrocentralele aferente CE Oltenia au susținut eforturi financiare de peste 1 miliard de euro pentru retehnologizarea grupurilor energetice, programe care au avut că rezultat și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), arată CEO într-un comunicat de presă.

CE Oltenia deține 6 grupuri energetice modernizate (3 grupuri energetice la Rovinari, 2 grupuri energetice la Turceni și un grup energetic la Isalnita), iar alte trei grupuri se află în curs de reabilitare. Unul dintre efectele lucrărilor de retehnologizare realizate este reducerea consumului specific de combustibil cu peste 20%, ceea ce reprezintă reducerea consumului de cărbune și, implicit, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până la 0,89 tone de CO2 emis pentru producerea unui MWh.
250 de milioane de euro, în patru ani

CE Oltenia deține Autorizație de Emisii de Gaze cu Efect de Seră cu valabilitate până în anul 2020. De asemenea, referitor la emisiile de gaze cu efect de seră, este de menționat și faptul că pentru achiziționarea certificatelor de CO2, CE Oltenia a cheltuit, de la înființare până în prezent (în decurs de 4 ani), sumă de cca 250 milioane euro.

A.C.loading...
Loading...

Citește și

Femeia TERORIZATĂ de soț, din Ciocadia, dusă cu cei ȘASE dintre copii, la Vădeni! CE a pățit bărbatul ei

Lavinia Negrescu, femeia cu șapte copii, bătută luni noaptea de soțul său, fapt care a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.