CE Oltenia va da GRATUIT spații de depozitare a bunurilor sechestrate

ceo
Guvernul a solicitat tuturor instituțiilor administrației publice, inclusiv companiilor de stat din subordinea acestora, cât și autorităților locale să inventarieze toate capacitățile de stocare libere de care dispun. Acestea vor fi puse în mod gratuit la dispoziția Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, pentru depozitarea bunurilor sechestrate de către autorități, având în vedere că ANAF și RA-APPS nu dispun de depozite suficiente.

Potrivit legii, nou înființata Agenție Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) are și sarcina de a administra bunurile mobile indisponibilizate de autoritățile statului. Toate aceste bunuri, cu valoare individuală mai mare de 15.000 euro, vor trebui însă depozitate, la nivelul întregii țări, în spații care vor fi gestionate de ANABI.

În căutarea spațiilor

Ministerul Justiției, în subordinea căruia funcționează Agenția, a căutat spații de depozitare la RA-APPS și ANAF, dar a constatat că Fiscul nu are depozite suficiente nici pentru propria activitate. “În acest scop, Ministerul Justiției a solicitat sprijinul Secretariatului General al Guvernului și al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), însă disponibilul capacităților de stocare identificate la nivelul acestor instituții este insuficient. Totodată, din evaluarea realizată la nivelul MFP și ANAF, rezultă caracterul insuficient al capacităților disponibile la nivelul acestor instituții, inclusiv pentru îndeplinirea propriilor atribuții”, se arată într-un document oficial.

Consultarea companiilor de stat

Prin urmare, Guvernul a solicitat tuturor ministerelor, inclusiv prin consultarea companiilor de stat din subordine, și autorităților locale ca, până la sfârșitul lunii septembrie, să identifice toate capacitățile de stocare disponibile cel puțin în localitățile în care funcționează instanțe judecătorești. Practic, este vorba de 238 de localități din întreaga țară. ANABI are în vedere pentru depozitare hale, magazii, hangare, clădiri, inclusiv spații dezafectate, care pot fi preluate în administrarea sa, dar și terenuri amenajate ca spații de parcare, dane portuare și chiar spații în aeroporturi sau helioporturi. Autoritățile care dispun de aceste spații, chiar și terenuri neamenajate, vor trebui să precizeze costurile de întreținere pentru acestea și tipul de bun pentru depozitarea căruia sunt recomandate, respectiv autovehicule, materiale de construcții, utilaje sau alte fel de bunuri.

A.C.


loading...
Loading...

Citește și

CE Oltenia a plătit generos în euro pentru participarea la Energy Strategy Summit! Biletul VIP, achitat pentru un membru al Directoratului

Cea de-a patra ediție a Energy Strategy Summit, desfășurată la Sinaia, s-a bucurat, și de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.